La seva tasca d’investigació en l’àmbit de l’escultura ha conclòs amb publicacions en diferents revistes especialitzades i congressos internacionals, entre les quals destaquen «La Real Academia de San Carlos de Valencia como encarnación del poder real en la educación del gusto del siglo xviii. La colección de yesos y esculturas» (Castelló de la Plana, CEHA, 2012) i «Yesos y bronces. Originales y fundiciones tardías de los siglos xix y xx en el Museo de Bellas Artes de Valencia», a II Encuentro Internacional de Museos y Colecciones de Escultura (Valladolid, Museo Nacional de Escultura, 2013). També hi ha escrit sobre la vinculació entre el gravat i la pintura, «Los grabados de reproducción como elemento de identificación de pinturas del Museo de Bellas Artes de Valencia» (Ars Longa, València, 2010) i «La transmisión de los modelos. Del grabado europeo a la pintura valenciana del Museo de Bellas Artes de Valencia» (Ars Longa, València, 2015).
En una visió transversal de la història de l’art, ha publicat «Las series de retratos de la monarquía y la representación de la realidad: la galería de retratos de la Casa Real de Aragón en Nápoles» (Potestas, Castelló de la Plana, 2012); «Poder, humanismo y religiosidad en tiempos del Patriarca Juan de Ribera en Valencia. Su colección de escultura clásica» (Espacio, Tiempo y Forma, Madrid, 2014), i «La Inmaculada Concepción y la ciudad de valencia en el siglo xvii», a Inmaculada. La construcción barroca del misterio de la Concepción de María (València, Museu de Belles Arts de València, 2017).
D’altra banda, la seua experiència professional com a register li ha permès participar en comunicacions i ponències sobre museologia i museografia en congressos nacionals, com ara «Una nueva trayectoria para el Museo de Bellas Artes de Valencia - Museo del Siglo xix. Las exposiciones temporales» (VI Jornadas de Museología, Terol, 2002), «La donación Orts-Bosch en el Museo de Bellas Artes de Valencia. Registro e inventario de una colección» (X Jornadas de Museología, Pamplona, 2006), «Los almacenes del Museo de Bellas Artes de Valencia. Estado de la cuestión» (XIV Jornadas de Museología, Madrid, 2011); en revistes especialitzades, com ara «El Museo de Bellas Artes de Valencia. ¿La última ampliación?» (RdM. Revista de Museología, Madrid, 2013) o en seminaris, màsters i tallers d’especialització en noves tendències museogràfiques, com ara «La renovació museogràfica: qüestions del discurs museogràfic» (Universitat de València, 2014).
La seva última aportació és el comissariat compartit, juntament amb l’historiador José Gómez Frechina, sobre el col·leccionisme privat, i la presentació d’una col·lecció particular espanyola que es depositarà temporalment al Museu de Belles Arts de València la primavera del 2017. |