Diccionari d'historiadors de l'art català

Diccionari d'historiadors de l'art català, valencià i balear  Inici

Actualització: 06/06/2016

Sanjust Latorre, Cristina
Barcelona, 1978

Àrees de treball: Arquitectura gòtica / Arquitectura renaixentista / Art i gènere/ Catalogació monumental / Indumentària i arts tèxtils

Cristina Sanjust Latorre es va doctorar en història de l’art el 2009 per la Universtiat Autònoma, amb la qualificació d’excel·lent cum laude i la menció Doctor Europeu. La seva tesi, que porta per títol L’obra del reial monestir de Santa Maria de Pedralbes des de la seva fundació fins al segle xvi. Un monestir reial per a l’orde de les clarisses a Catalunya i dirigida per la doctora Anna Muntada Torrellas, va merèixer el premi cum laude de l’Institut Montjuïch a la millor tesi en català del 2009. Ha estat professora associada en el Departament d’Art i Musicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i en el programa Study Abroad de la Fundació Universitat Autònoma de Barcelona, tasca que combina amb la recerca com a membre dels projectes internacionals Topografía de la espiritualidad femenina en Cataluña y en los reinos peninsulares de la edad media i Lignacat. Actualment és freelance i treballa per a empreses com ara Culturània, Walden, i diversos museus, a més de ser professora col·laboradora de la Universitat Oberta de Catalunya.

Com a investigadora, s’ha especialitzat en temes relacionats amb l’arquitectura del gòtic meridional i l’ús dels espais monàstics. Les seves principals publicacions són les següents: «Seguint els passos de la fundadora. Teresa de Cardona i el monestir de Santa Maria de Pedralbes», a Redes femeninas de promoción espiritual en los reinos peninsulares (s. xiii-xvi) (en premsa); L’obra del reial monestir de Santa Maria de Pedralbes des de la seva fundació fins al segle xvi. Un monestir reial per a l’orde de les clarisses a Catalunya (Barcelona, Institut d’Estudis Món Juïc i Xarxa Vives d’Universitats, 2010); L’obra del reial monestir de Santa Maria de Pedralbes des de la seva fundació fins al segle xvi. Un monestir reial per a l’orde de les clarisses a Catalunya (Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, 2009); «The construction of the royal monastery of Santa Maria de Pedralbes (Barcelona)», a Malcolm Dunkeld, Proceedings of the Second International Congress on Construction History, vol. iii (Cambridge, Construction History Society, 2006); «El edificio del monasterio de Pedralbes de Barcelona durante la Reforma. Usos e intervenciones», comunicació presentada al III Congreso Internacional el Monacato Femenino en España, Portugal y América, 1492-2000, organitzat per la Universitat de Lleó, del 20 al 24 de setembre de 2004, a Fundadores, fundaciones y espacios de vida conventual (Lleó, Universidad de León, 2005); «La infermeria del monestir de Santa Maria de Pedralbes. Escenari de canvis en la comunitat de clarisses i novetats artístiques», comunicació presentada a les III Jornades de Joves Historiadors i Historiadores (celebrades entre els dies 13 i 15 de març del 2003 al Museu d’Història de Catalunya a Barcelona) i publicada a Sense memòria no hi ha futur. Actes de les III Jornades de Joves Historiadors i Historiadores (Barcelona, Afers, 2004).

Es pot completar aquesta informació a:
  — Linkedin.com


Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors