Diccionari d'historiadors de l'art català

Diccionari d'historiadors de l'art català, valencià i balear  Inici

Actualització: 06/06/2016

Casanova Mandri, Rossend
Barcelona, 15 de juny de 1970

Àrees de treball: Arquitectura del segle xx / Modernisme / Numismàtica i medallística / Museografia

Rossend Casanova Mandri és doctor en història de l’art per la Universitat de Barcelona (Premi Fundació Güell 1998). És conservador del Museu de les Arts Decoratives de Barcelona i s’ocupa de la col·lecció de disseny de producte. És estudiós de la medallística de l’edat contemporània, és membre de la Societat Catalana d’Estudis Numismàtics de l’Institut d’Estudis Catalans i és col·laborador del Grup de Recerca en Història de l’Art i del Disseny Contemporanis (GRACMON) de la Universitat de Barcelona.

Com a investigador, s’ha especialitzat en temes relacionats amb les arts decoratives del Modernisme, especialment en l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, de qui ha publicat l’estudi El Castell dels Tres Dragons (Barcelona, Ajuntament de Barcelona, 2009) i en comissarià l’exposició homònima (2009). També va ser comissari de l’exposició «Retrat de la Barcelona marítima. Una visió de Francesc Soler i Rovirosa» (Museu Marítim de Barcelona, 2009).
  S’ha ocupat també del disseny d’interiors i n’ha realitzat diversos treballs, on destaquen l’exposició «Eduard Blanxart, disseny i decoració entre 1939 i 1983» (Centre Cultural Caixa de Terrassa, 2007) i la restauració de l’Habitatge 1/11 de la Casa Bloc de Barcelona, convertit en pis-museu (2012).
  Ha estat professor d’història de l’art i recursos culturals a l’Escola Universitària de Turisme Sant Ignasi de Barcelona (ESADE - Universitat Ramon Llull). El 2002 va ser coordinador de l’Any Internacional Gaudí; el 2005, de l’Any del Llibre i la Lectura, i el 2008, del programa «Barcelona Diàleg Intercultural», tots tres impulsats per l’Ajuntament de Barcelona.
  Estudia el món medallístic, en especial del període modernista català i, per extensió, europeu, així com el disseny industrial del segle xx.


Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors