Centra la seva recerca en l’art contemporani, l’art d’acció i l’art experimental a la Xina i és autora de diversos capítols de llibres, articles científics i conferències sobre aquests temes. És autora del llibre Arte experimental en China, conversaciones con artistas (Bellaterra, 2011). Entre les seves publicacions més importants cal destacar els articles «Diasporas and migration flows in Chinese experimental art» (Lu Xun Chinese Studies Center, Bilbao, 2012); «Migración, prácticas artísticas y artivismos» (POLISSEMA. Revista de Letras do ISCAP, Porto, 2012); «Revisiones y reapropiaciones de la historia en el arte experimental en China» (Art in China, Madrid, 2012); «Productividades terapéuticas. La potencialidad del proceso creativo» (Arte, Individuo y Sociedad, Madrid, 2011), i «Arte de acción en China: la producción artística como compromiso» (Inter Asia Papers, Bellaterra, 2009). Ha rebut la beca Rui Clavijo de Casa Àsia per a desenvolupar el projecte de recerca Una aproximació a les dones artistes a la Xina (2009/2010).
Ha realitzat diverses entrevistes documentades en vídeo a artistes xinesos que s’han mostrat al Museu Artium de Vitòria, al Palau de la Virreina de Barcelona, al Museu Reina Sofia de Madrid, al Centre d’Art i Flamenc de Sevilla i a Casa Àsia de Barcelona i Madrid. Ha coorganitzat «Transart, mostra interdisciplinària d’art a espais públics» (Barcelona, 2004-2005) i ha comissariat l’exposició «Construint la Xina: visions d’una transformació» (Institut d’Estudis Ilerdencs, Lleida, 2010).
Participa en el grup de recerca GREGA (Grup de Recerca en Estètica General i Antropològica de la Universitat de Barcelona i l’Institut del Teatre, i en el grup de recerca INTERASIA (Interculturalitat a l’Àsia Oriental) de la Universitat Autònoma de Barcelona. És membre del consell de redacció de la revista Matèria. |