Diccionari d'historiadors de l'art català

Diccionari d'historiadors de l'art català, valencià i balear  Inici

Actualització: 06/06/2016

Casal-Valls, Laura
Barcelona, 1984

Àrees de treball: Indumentària i arts tèxtils / Art del segle xx / Avantguardes / Últimes tendències

Laura Casal-Valls és doctora en història de l’art (2013), màster en estudis avançats en història de l’art (2009) i màster en gestió del patrimoni i museologia (2015) per la Universitat de Barcelona. La seva tesi doctoral duu per títol La figura de la modista i els inicis de l’alta costura a Barcelona. Trajectòria professional i producció d’indumentària femenina (1880-1915), i fou dirigida per la doctora Mireia Freixa. L’any 2008 rebé la Beca d’Estudis en el Camp de l’Art de la Fundació Güell i l’any 2010 el Premi Sant Jordi de la Societat Catalana d’Estudis Històrics (Institut d’Estudis Catalans).
  L’any 2016 va guanyar el Premi Lluís Carulla amb el projecte Museu Virtual de la Moda de Catalunya, a través del qual va documentar les col·leccions tèxtils de més de 30 museus catalans. Ha dut a terme diverses publicacions científiques en revistes nacionals i internacionals. Ha publicat el llibre Del treball anònim a l’etiqueta. Modistes i context social a la Catalunya del segle xix, ha participat en congressos de caràcter nacional i internacional i ha efectuat diverses conferències sobre el seu tema d’estudi, ha ideat noves línies de recerca i des de 2017, seguint amb una altra de les seves grans passions, les arts visuals, és responsable d’exposicions a La Virreina Centre de la Imatge.

Com a historiadora, s’ha especialitzat en la història del vestit i de la moda a Catalunya i s’ha centrat en la creació de l’alta costura i en l’estudi de la figura de la modista i la seva trajectòria social i laboral. En la seva vessant laboral, coordina i produeix exposicions d'art contemporani, obrint així noves vies per explorar la imatge. 

Es pot completar aquesta informació a:
  — Grup de Recerca en Història de l’Art i del Disseny Contemporanis (GRACMON)


Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors