Socias Batet, Immaculada
El Vendrell (Baix Penedès), 1945
Àrees de treball:
Gravat / Art del segle xviii / Arts gràfiques / Col·leccionisme d’art / Historiografia |
|
Immaculada Socias Batet ha estat professora i investigadora del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona, on ha impartit les assignatures d’Història de l’art del segle xvii i xviii; Història del gravat , i Història social del col·leccionisme d’art. El 1990 va presentar la tesi doctoral sobre Els Abadal. Un llinatge de gravadors. El fons de la Biblioteca de Catalunya, recerca guardonada amb el Premi Oms i de Prat de Manresa (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2007).
Ha gaudit de diverses beques i ajuts atorgats per la Universitat de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Economia i Competivitat, entre altres institucions, per a portar a terme la recerca sobre la història social del col·leccionisme. Així mateix, ha estat professora visitant a la Universitat de la Ciutat de Nova York (CUNY), així com investigadora visitant de l’Institut de Belles Arts de la Universitat de la Ciutat de Nova York i també ha realitzat una llarga recerca a la Hispanic Society of America, a la Frick Collection i al Museu Metropolità d’Art de Nova York, entre altres llocs.
|
Ha estat la investigadora principal dels grups de recerca següents: «Tresors, marxants, col·leccions. El diàleg artístic entre Espanya i Amèrica, 1850-1950» (Generalitat de Catalunya, 2009-2013), «L’art hispànic fora d’Espanya. Exposicions, col·leccions i diplomàcia, 1850-1950» (Ministeri de Ciència i Innovació, 2010-2013), i «La dispersión del arte europeo fuera de sus fronteras: colecciones, exposiciones, comercio del arte. El diálogo artístico y cultural con América, 1900-1989» (Ministeri d’Economia i Competivitat, 2014-2015).
Actualment, és membre de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i la seva recerca està centrada en la història social del col·leccionisme d’art constituïda
per diverses branques, entre les quals destaquen col·leccions, col·leccionistes, comerç de l’art, vicissituds de les col·leccions, col·leccions, conflictes bèl·lics i exposicions d’art.
|
|