Diccionari d'historiadors de l'art català

Diccionari d'historiadors de l'art català, valencià i balear  Inici

Actualització: 06/06/2016

Favà Monllau, Cèsar
Tortosa (Baix Ebre), 1980

Àrees de treball: Art gòtic / Pintura gòtica

Cèsar Favà Monllau és llicenciat en història de l’art per la Universitat Autònoma de Barcelona (2002), centre en el qual va obtenir també el diploma d’estudis avançats (2006). Va exercir la docència en aquesta mateixa universitat entre el 2004 i el 2009, i des d’aquest darrer any treballa com a adjunt de conservació a l’Àrea de Medieval del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Com a investigador, s’ha dedicat fonamentalment a l’estudi de la pintura gòtica i la iconografia medieval catalanes. Sobre aquests camps ha publicat diversos articles, entre els quals cal destacar «Noves consideracions entorn del joc de retaule i frontal de Vallbona de les Monges» (Butlletí del Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona, 2009) o, amb Rafael Cornudella, «Els retaules de Tobed i la primera etapa dels Serra» (Butlletí del Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona, 2010). És coautor, juntament amb Rafael Cornudella i Guadaira Macías, del llibre El gòtic a les col·leccions del MNAC (Barcelona, Lunwerg, 2011) i ha col·laborat també en diversos catàlegs d’exposició.
  Ha assistit a la direcció científica de la remodelació de les sales d’art gòtic del Museu Nacional d’Art de Catalunya (2010) i ha col·laborat en l’organització de l’exposició «Catalunya 1400. El gòtic internacional», comissariada pel doctor Rafael Cornudella i duta a terme al Museu Nacional d’Art de Catalunya entre el març i el juny del 2012.
  Forma part com a investigador del projecte de recerca de la Universtitat Autònoma de Barcelona Artistas, patronos y público. Cataluña y el Mediterráneo (s. xi-xv) Magistri Cataloniae, dirigit per Manuel Castiñeiras, i prepara una tesi doctoral sobre la iconografia del Corpus Christi a la Corona catalanoaragonesa, sota la direcció de la professora Anna Orriols (Universitat Autònoma de Barcelona).


Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors