ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2018

Quevedo Pessanha, Carmen
Viseu (Portugal), 1887 - Madrid, 1974

Àrees de treball: Escultura del segle xix / Escultura del segle xx

Carmen Quevedo Pessanha va ser la tercera dona de l’escultor valencià Mariano Benlliure Gil. Casada amb el pintor Juan o Iván de Nogueres Delicat, amb el qual va tenir dos fills, Virginia i Christián, el 1929 es va quedar vídua d’aquest artista i, en aquest mateix any, va iniciar una relació sentimental amb Mariano Benlliure, al qual ja coneixia a través del seu marit Juan Nogueres, quan aquest treballava en l’estudi madrileny de Cecilio Pla.

Després de dos anys de relació, Carmen Quevedo es va casar el 1931 pel civil amb l’escultor valencià. En dues ocasions, Mariano Benlliure va realitzar busts de la seva tercera dona. El 1947 Carmen Quevedo va publicar una biografia de 878 pàgines (Madrid, Espasa-Calpe) com a homenatge a la memòria del seu marit, la qual recull la major part de l’obra de l’escultor i va ser confeccionada durant els anys en què va estar casada amb ell fins a la mort de l’artista, succeïda el mateix any i amb l’autorització prèvia d’ell.


Nria Ramon Marqus

Figura: Bust, obra de Mariano Benlliure.

 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí