ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2018

Puigdollers, Bernat
Barcelona, 1 d'octubre de 1991

Àrees de treball: Noucentisme / Art del segle xix / Art del segle xx

Bernat Puigdollers Vidal és historiador i crític d’art. Graduat en història de l’art per la Universitat de Barcelona. Ha desenvolupat la seva tasca d’investigació en el camp de l’art català de mitjan segle xix fins a la postguerra. Des de l’abril del 2016 treballa al Museu de Montserrat desenvolupant tasques de suport i assessorament a la direcció del museu, dirigit per Josep de C. Laplana.

És autor del llibre El Noucentisme a Barcelona, escrit conjuntament amb Aleix Catasús i editat per Ajuntament de Barcelona i Editorial Àmbit (2016). Ha publicat diversos articles en revistes especialitzades i ha col·laborat en diverses publicacions i catàlegs, com ara l’article «El Josep Clarà de postguerra. Llums i ombres», al catàleg Al taller de Josep Clarà. Els guixos d’un escultor irrepetible (Barcelona, Museu Europeu d’Art Modern i Museu de la Garrotxa, 2015) o bé com autor de catàlegs com El pintor Ramon Llovet (Barcelona, Sala Gaspar, 2017).
  Forma part del consell assessor de l’Editorial Àmbit de Barcelona. Ha comissariat diverses exposicions monogràfiques, entre les quals destaquen «Els Betepocs: la cultura que passa» (Escola Llotja, Barcelona, 2015); «1960-1963 El Museu d’Art Contemporani: testimoni d’una època» (Biblioteca Museu Víctor Balaguer, Vilanova i la Geltrú, 2015), conjuntament amb Mireia Rosich i Sílvia Múñoz d’Imbert; «Fet al tallerBDN» (Fundació Vila Casas, Barcelona, 2016), «Joan Borrell i Nicolau: crònica de l’origen» (Museu de Montserrat, Montserrat, 2017). A més, està ultimant el comissariat d’una exposició dedicada a Ràfols Casamada i Maria Girona (Museu de Montserrat, Montserrat, 2018) i està comissariant la celebració de l’Any José Cruset (2018), amb motiu del qual publicarà un extens epistolari de caire artístic i literari editat per Publicacions de la Universitat de Barcelona. És col·laborador habitual de la revista Bonart de Girona i la revista Núvol digital —en la qual ha publicat nombroses entrevistes a artistes catalans—, encara que també ha col·laborat amb la revista Serra d’Or i el blog del Centre d’Art i Espiritualitat Sean Scully de Santa Cecília de Montserrat. Forma part de l’equip de gestió del TallerBDN de Badalona, fàbrica de creació dedicada a donar suport a l’escultura contemporània, i col·labora habitualment amb la Fundació Arranz Bravo d’Hospitalet de Llobregat, per a la qual ha escrit diversos textos per a catàlegs i textos d’anàlisi de l’obra del pintor, entre els quals destaca el catàleg de l’exposició Magnus celebrada al Centre d’Art Tecla Sala d’Hospitalet de Llobregat i al Centre Cultural Caixa de Terrassa (2015).

Es pot completar aquesta informació a:
  — Bernat Puigdollers (pàgina personal) 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí