ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2018

Moya Casals, Enrique
Valncia, 1885 - Valncia, 1956

Àrees de treball: Pintura del segle xvii / Pintura del segle xviii

Enrique Moya Casals va ser militar i escriptor. Va estar destinat a Melilla, on va publicar treballs històrics i militars. Va centrar els estudis en la figura del pintor Antonio Palomino.

Entre les seves obres, destaquen El magno pintor del Empíreo (1928), Estudio crítico acerca del pintor Antonio Palomino de Castro y Velasco (1653-1726), con una breve descripción de los magníficos frescos que fueron gala y ornamento de la parroquia de los Santos Juanes de Valencia (1941), Sobre el sentido español del regionalismo valenciano (1954) i «Los santos promartires de la Orden franciscana y fundadores de las misiones de Marruecos» (Mauritania. Revista de Cultura Marroquí, Misiones Franciscano-Españolas de Marruecos, 1955). També va col·laborar a les revistes Archivo de Arte Valenciano, Valencia Atracción i a la revista religiosa Catolicismo. Va ser membre corresponent de les acadèmies de València, Sevilla i Còrdova i de l’Institut Genealògic de São Paulo.


Nria Ramon Marqus

Figura:  Coberta del llibre Inscripcin de los magnficos frescos que fueron gala y ornamento de la parroquia de los Santos Juanes de Valencia (Valncia, 1940)

 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí