ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2018

Liao, Emma
Saragossa (Arag), 4 d'abril de 1946

Àrees de treball: Arquitectura gtica / Escultura gtica / Escultura renaixentista

Emma Liaño Martínez es llicencià en filosofia i lletres (secció d’història), i es doctorà a la Universitat de Barcelona el 1977. Ha estat catedràtica d’història de l’art de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i també exercí la docència a la Universitat de Cergy-Pontoise (França). És membre del consell científic de la revista humanística Studium. Forma part del Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals «Espai, Poder i Cultura».

Reconeguda especialista en art medieval de la Corona d’Aragó, dels seus llibres destaca el resum de la seva tesi doctoral, La arquitectura gótica en la provincia de Tarragona (Barcelona, Universitat de Barcelona, 1980); Inventario artístico de Tarragona y su provincia (Madrid, Ministerio de Cultura, 1983); Vila-seca i Salou. El seu monumental (Vila-seca, Agrupació Cultural de Vila-seca-Salou, 1984); La portada principal de la catedral de Tarragona y su programa iconográfico (Tarragona, Col·legi d’Arquitectes Tècnics de Tarragona i Comissió de Publicacions, 1989); La prioral de Sant Pere de Reus. El último gótico ante la llegada del Renacimiento (Tarragona, Institut d’Estudis Tarraconenses Ramón Berenguer IV, 1992); amb Fina Grau, Puer natus. L’art de Nadal a les nostres comarques (Reus, Cambra de la Propietat Urbana, 1993); amb Joan Sureda, El despertar de Europa. La pintura románica, primer lenguaje común europeo. Siglos xi-xiii (Madrid, Encuentro, 1998); amb María Luisa Melero Moneo, Gótico. El arte (Madrid, Las Rozas i Dastin Export, 2003); amb María Luisa Melero Moneo, El gótico (Madrid, Las Rozas i Dastin, 2007); Poblet. El retablo de Damián Forment (Vimbodí, Monestir de Santa María de Poblet, 2007), i Catedrales de España (Madrid, Sociedad Estatal Correos y Telégrafos, 2012).
  Ha publicat articles a Segarra, Castillos de España. Publicación de la Asociación Española de Amigos de los Castillos, Boletín Arqueológico. Órgano de la Real Sociedad Arqueológica Tarraconense, Aplec de Treballs, Cuadernos de Arte e Iconografía, Aragón en la Edad Media, Goya. Revista de Arte, Boletín del Museo e Instituto Camón Aznar, Serra d’Or, Locus Amoenus o Poblet, sobre el castell de Montsó, cimboris gòtics catalans, Jordi de Déu, Pere Johan, Aloi de Montbrai, Poblet i Santes Creus, entre d’altres. Ha participat en diversos congressos, col·loquis i miscel·lànies, sobre la catedral de Tarragona, Reinard des Fonoll, Guerau Gener, Forment i el mecenatge, entre d’altres.

Bibliografia sobre Emma Liaño: Gonzalo M. Borrás Gualis i Ana Reyes Pacios Lozano, Diccionario de historiadores españoles del arte (Madrid, Cátedra, 2006, p. 203). 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí