ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2018

Kowal , David M.
Waltham (Massachussetts, EUA), 17 de gener de 1950

Àrees de treball: Pintura del segle xvii

David Martin Kowal, seguint la línia d’hispanistes de reconegut prestigi com Delphine Fitz Darby o Chandler Rathfon Post, es va llicenciar en història de l’art i ciències polítiques a la Universitat de Brandeis (Massachusetts, EUA), i hi va obtenir el doctorat en la primera de les dues matèries a la Universitat de Michigan (1981) amb la tesi The life and art of Francisco Ribalta (1565-1628). Va ser professor en diverses institucions americanes, com ara l’Emmanuel College de la Universitat de Michigan i l’Escola de les Arts al College of Charleston (Carolina del Sud), on es va dedicar a l’estudi de l’art espanyol, llatinoamericà i inclús precolombí. Resideix a Alpine (Texas, EUA).

Com s’ha indicat anteriorment, va dedicar la tesi a l’obra del pintor de Solsona Francesc Ribalta, sobre qui va publicar distintes monografies, entre les quals destaca Ribalta y los Ribaltescos. La evolución del estilo barroco en Valencia (València, 1985; amb una versió en anglès que va veure la llum el mateix any a Nova York). El seu interès per l’escola ribaltesca el va portar a treballar altres artistes com Pedro Orrente o Jusepe Ribera, sobre els quals va publicar diversos estudis monogràfics a revistes científiques, incidint en les influències italianes en la conformació del barroc valencià. La seva intenció va ser fer un catàleg raonat dels pintors que van treballar a finals del segle xvi i inicis del xvii, així com intentar clarificar les atribucions anteriors i comparar la seva obra amb altres artistes coetanis. Les seves aportacions les van discutir altres experts, com ara Fernando Benito, i constitueixen una referència en l’estudi de l’art valencià i, més en concret, de la pintura barroca llevantina.


Borja Franco

 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí