ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2018

Juan Vicens, Antnia
Es Capdell (Calvi, Mallorca), 22 de desembre de 1982

Àrees de treball: Escultura gtica / Orfebreria / Art gtic

Antònia Juan Vicens és doctora en història de l’art (2012) per la Universitat de les Illes Balears amb la tesi Els artesans de la pedra i l’escultura arquitectònica. Mallorca c. 1390-1520, dirigida per la doctora Sebastiana Sabater Rebassa. Entre el 2006 i el 2010 va gaudir d’una beca de formació de personal investigador i, des del curs 2010-2011, és professora del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts a la Universitat de les Illes Balears. Ha participat en projectes d’investigació i en projectes d’innovació docent. Ha realitzat estades d’investigació a la Universitat dels Estudis de Càller (2013), a la Universitat dels Estudis de Pàdua (2013) i al Centre d’Estudis Superiors de Civilització Medieval (Centre Nacional de la Recerca Científica i Universitat de Poitiers, 2015). És membre del grup de recerca «Estudis Medievals (GRESMED)».

Les seves línies de recerca se centren en l’escultura gòtica, l’estudi del col·lectiu d’artesans de la pedra i en les seves relacions amb el Mediterrani occidental, l’orfebreria medieval i el paper de la dona a l’edat mitjana com a promotora i protagonista de l’art. Sobre aquests temes, ha publicat el llibre Lapiscida vel ymaginarius. L’art de la pedra a Mallorca a la baixa edat mitjana (Barcelona, Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2014), així com diversos articles a revistes científiques d’àmbit internacional i nacional, entre els quals es poden citar «Viajes formativos de artistas entre Cerdeña y Mallorca a finales de la edad media» (Hortus Artium Medievalium, Zagreb, 2014); «La actividad escultórica de Huguet Barxa. Nuevas perspectivas» (Archivo Español de Arte, Madrid, 2014); «El estatus social del artesano de la piedra a finales de la edad media. Un análisis sobre fuentes documentales mallorquines» (Medievalismo. Boletín de la Sociedad Española de Estudios Medievales, Madrid, 2013); «In honorem et servicium divini cultus. Nous documents per a l’estudi de l’argenteria sacra en el trànsit a la modernitat» (Bolletí de la Societat Arqueològica Lul·liana, Palma, 2014), i «Women’s standing in society and the family as seen in an example of late gothic sculpture», a Flocel Sabaté (ed.), Life and religion in the middle ages (Newcastle upon Tyne, Cambridge Scholars Publishing, 2015). Actualment, ha iniciat una nova línia d’investigació relacionada amb la casa medieval en el marc del projecte d’investigació, desenvolupament i innovació La casa medieval. Materiales para su estudio en Mallorca.

Es pot completar aquesta informació a:
  — Dialnet 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí