ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2018

Garca Antn, Irene
Alacant, 29 d'agost de 1942

Àrees de treball: Arquitectura del segle xix / Modernisme / Museografia

Irene García Antón es llicencià en filosofia i lletres, amb la tesi de llicenciatura Arquitectura modernista en Alcoy (1971), i la seva tesi doctoral versà sobre Manifestaciones de la arquitectura de principios de siglo en Alicante y su provincia (1976), a la Universidad Complutense de Madrid, dirigida per Xavier de Salas. Fou professora del Departament d’Art del Col·legi d’Estudis Universitaris d’Alacant (1970-1975) i de la Facultat de Filosofia i Lletres d’Alacant (des del 1975), on seria professora titular.

Especialitzada en arquitectura modernista a Alacant i la seva província, entre els llibres publicats destaca El arte modernista en Novelda (Alacant, Caja de Ahorros de Alicante y Murcia, 1977), La arquitectura de principios de siglo en Alicante y provincia (Alacant, Diputació Provincial, 1980), La casa-museo modernista de Novelda (Alacant, Fundación Cultural CAM, 1994), institució a la qual estigué molt intensament vinculada o En torno al ebanista José Izquierdo Mestres: 1857-1930 (separata) (Tarragona, Estació de Recerca Bibliogràfica i Documental, 1996). Col·laborà en la Historia de la provincia de Alicante, vol. vi (Múrcia, Mediterráneo, 1985). Dirigí una tesi doctoral sobre Estudio y análisis de los museos y colecciones museográficas de la provincia de Alicante (Alacant, Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, 1997).
  Ha publicat articles a Estudios Pro Arte, Bellas Artes, Anales de Historia del Arte, Boletín de Arte i Goya —en el qual abordà el tema del dramaturg Antonio Buero Vallejo com a pintor— o Canelobre, a les actes de diversos congressos espanyols, i a altres volums miscel·lanis.

Bibliografia sobre Irene García Anton: Gonzalo M. Borrás Gualis i Ana Reyes Pacios Lozano, Diccionario de historiadores españoles del arte (Madrid, Cátedra 2006, p. 152-153). 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí