ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2018

Comadira, Narcs
Girona, 22 de gener de 1942

Àrees de treball: Noucentisme

Narcís Comadira Moragriega, tot i que es va llicenciar en història de l’art per la Universitat de Barcelona, ell mai no s’ha considerat un historiador. És un escriptor que parla d’art, bàsicament de pintura, però també d’escultura i d’arquitectura. Ha centrat els seus interessos assagístics en l’art del primer terç del segle xx, sobretot en el Noucentisme. Gairebé tots els textos que ha escrit sobre aquest tema els ha reunit a Forma i prejudici, papers sobre el Noucentisme, publicat a Barcelona el 2006. Inclou assaigs sobre Joaquim Sunyer, Enric Casanovas, Joaquim Torres-García, Juli González, Eugeni d’Ors, Josep Obiols, Rafael Masó i Fidel Aguilar, entre d’altres. En col·laboració amb l’arquitecte Joan Tarrús, ha publicat Rafael Masó, arquitecte noucentista (Girona, 1996) i, en una segona edició (Figueres, 2007). Es tracta d’un estudi exhaustiu sobre la figura del gran arquitecte gironí.

També ha comissariat exposicions, com ara «Enric Casanovas» (1989), «Joaquim Sunyer» (1990) i «Fidel Aguilar» (1991), totes tres a Girona, i «La paraula figurada» (Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona, 2005). 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí