ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2018

Cirlot Valenzuela, Lourdes
Barcelona, 11 de febrer de 1949

Àrees de treball: Art del segle xx

Lourdes Cirlot Valenzuela és catedràtica d’història de l’art a la Universitat de Barcelona des de l’any 1997. Es va llicenciar a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona l’any 1973 i imparteix classes al Departament d’Història de l’Art de la mateixa facultat des de l’any 1974. Es va doctorar l’any 1980 amb la tesi La pintura informal en Barcelona (1952-1970). La seva docència i recerca se centren en l’art dels segles xx i xxi. És investigadora principal del Grup de Recerca Art, Arquitectura i Societat Digital des de la seva fundació el 1999. Des d’aquest grup s’ha interessat pels nous mitjans i les tecnologies digitals i en la incidència que tenen en la cultura i la societat contemporànies.

Ha publicat nombrosos llibres i articles sobre diversos temes d’art contemporani, especialment d’autors com Miró, Dalí o Picasso, i s’ha apropat a l’estudi de diversos moviments com el dadaisme, el surrealisme o l’art pop. També ha estat investigadora del Museu Virtual de la Universitat de Barcelona, al voltant del qual ha realitzat conferències i ha organitzat jornades internacionals.
  Va ser vicedegana de la Facultat de Geografia i Història entre els anys 1996 i 1999, i va dirigir el Departament d’Història de l’Art des del 1999 fins al 2005. Ha sigut vicerectora de relacions institucionals i cultura de la Universitat de Barcelona del 2008 al 2016. L’any 2011 va rebre la Medalla d’Or de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, com a reconeixement a la seva aportació a la comunitat científica.

Es pot completar la informació a:
  — Art, Arquitectura i Societat Digital 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí