ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2018

Martnez Latorre, Dami
Barcelona, 22 de setembre de 1971

Àrees de treball: Art renaixentista / Arquitectura renaixentista / Museografia / Patrimoni / Teoria de lart

Damià Martínez Latorre és doctor cum laude en història de l’art per la Universitat Autònoma de Barcelona i és cap de l’Àrea de Programes Públics de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Anteriorment fou director de l’Àrea de Creació de l’Institut Ramon Llull (2013-2016), cap de l’Àrea de Programes Públics del Museu Nacional d’Art de Catalunya (2008-2013), responsable de les exposicions temporals i itinerants de la Fundació Caixa Catalunya a La Pedrera (2005-2008) i coordinador de projectes expositius d’art en l’àmbit de l’empresa privada per a diverses institucions (2001-2005).

Com a investigador, s’ha dedicat a l’estudi de la introducció del Renaixement a Catalunya i a Espanya, especialment en l’àmbit de l’arquitectura i les fortificacions, amb la seva tesi doctoral Giovan Battista Calvi. Ingeniero de las fortificaciones de Carlos V y Felipe II (1552-1565) (Madrid, Ministerio de Defensa, 2006). Ha publicat diversos articles que investiguen el paper jugat per aquest prestigiós enginyer (deixeble del cèlebre Antonio da Sangallo el Jove) en obres de fortificació a Barcelona, Roses, Maó, Perpinyà i Eivissa, entre molts altres indrets, així com la seva relació amb un conjunt important de mestres d’obres catalans (Bartomeu Sabater, Bartomeu Roig o Rafael Coll). 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí