ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 23/09/2017

Saperas, Miquel
Barcelona, 4 de maig de 1898 - Barcelona, 21 de juny de 1978

Àrees de treball: Escultura del segle xx / Art del segle xx

Miquel Saperas i Auví fou poeta, nascut i sempre vinculat a l’antiga vila de Gràcia. Publicà molts llibres de poesia, d’un Noucentisme popular, cançons, però també prosa, teatre, temes verdaguerians i fins i tot història, ja que la revista Príncipe de Viana de Pamplona publicà el 1941 les seves recerques per a escriure la seva tragèdia Príncep de Viana (1938) (Biografía y bibliografia del Príncipe Carlos de Viana, amb J. M. Azcona). Dirigí L’Idea. Revista d’Arts (Vilanova i la Geltrú / Barcelona, 1920-1921), bàsicament literària, i La Veu Gracienca (1921-1923), de to més cívic.
  Fou secretari de l’Orfeó Català i membre molt actiu de l’Associació dels Lluïsos de Gràcia. Professionalment es dedicà a la comptabilitat a diferents empreses de Barcelona, i fou director comercial de la casa tèxtil Guillermo Raebel, SA. Entre els anys 1946 i 1958 organitzà a casa seva una trentena de sessions culturals, que tractaven de mantenir en privat la cultura catalana que no es podia difondre en públic.

En el camp de l’art, publicà el llibre Parlem d’art modern (Barcelona, 1970) i alguna monografia d’artistes del seu temps, com ara Flotats (Bilbao, La Gran Enciclopedia Vasca, 1980). La seva aportació més destacada en aquest terreny fou Los escultores Miguel y Luciano Oslé (Madrid, Talleres Aldus SA, 1970), una monografia breu sobre aquests destacats escultors postmodernistes, fruit d’informació de primera mà i que encara resulta una font insubstituïble per al seu coneixement.

Es pot completar aquesta informació a:
  — Miquel Saperas (blog)


Francesc Fontbona

 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí