ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 23/09/2017

Fernndez del Moral Delgado, Isabel
Barcelona, 20 de novembre de 1970

Àrees de treball: Cermica / Museografia / Art medieval

Isabel Fernández del Moral Delgado és llicenciada en geografia i història, en l’especialitat d’història antiga i arqueologia, i màster en ceràmica medieval i moderna per la Universitat de Barcelona. És conservadora responsable de la col·lecció de ceràmica del Museu del Disseny de Barcelona i ha estat conservadora del Museu de Ceràmica de Barcelona des del 2011.
  Des de l’any 1992 ha desenvolupat la seva trajectòria professional en l’àmbit del patrimoni cultural i dels museus, sempre en relació amb les col·leccions i els seus àmbits de coneixement: la recerca i la documentació, l’exposició i la publicació.
  Ha realitzat projectes de recerca en el marc del conjunt monumental de la plaça del Rei del Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona entre el 2001 i el 2008, ha estat responsable de la Xarxa de Centres Arqueològics del mateix museu i va ser membre del GRAMP (Grup de Recerques d’Arqueologia Medieval i Postmedieval) de la Universitat de Barcelona, entre els anys 1992 i 1995.

Ha estat comissària i ha prestat assistència tècnica en diverses exposicions, ha realitzat projectes museològics i museogràfics i plans de viabilitat i de gestió cultural al llarg de la seva experiència museística. Les publicacions relacionades amb temes ceràmics han estat «Ceràmica. Península ibèrica. Segles xi-xv, a Extraordinàries! (2014); «Vocabulari de ceràmica i arquitectura», a D’Obra. Ceràmica aplicada a l’arquitectura (2016) del Museu del Disseny de Barcelona, i «Estudi del material ceràmic a “Ipsa fabricata”. Estudi arqueològic d’un establiment arqueològic medieval», a Monografies d’arqueologia medieval i postmedieval, vol. ii (Barcelona, Universitat de Barcelona, 1997). Les conferències relacionades amb l’estudi de la col·lecció de ceràmica del Museu del Disseny (col·lecció històrica: ceràmica espanyola dels segles xii-xx i col·lecció d’autor dels segles xx-xxi) han estat en el marc del Cicle Memòria Medieval, organitzat per la Fundació Francisco Godia i de les activitats pròpies del museu.
  Des de l’any 1999 és membre de la Junta de l’ACRAM (Associació Catalana per a la Recerca en Arqueologia Medieval) i com a tal ha coordinat la revista Arqueologia Medieval, els Congressos d’Arqueologia Medieval i Moderna a Catalunya i l’edició de les seves actes. Des del 2009, és membre de l’Associació Catalana de Museòlegs i ha format part de la junta directiva de l’Associació d’Arqueòlegs de Catalunya (AdAC).
  Ha estat membre del comitè científic del quaranta-setè Congrés de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica (Barcelona, setembre 2016) i del Congreso Internacional sobre Musealización de Yacimientos Arqueológicos (Santiago de Compostel·la, octubre 2006). Realitza activitat docent al Màster en Gestió d’Institucions i Empreses Culturals, en l’àrea de cultura i patrimoni de la IL3, Universitat de Barcelona, des del 2010.



 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí