ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 23/09/2017

Feliu Franch, Joan
Castell de la Plana (Plana Alta), 18 de novembre de 1969

Àrees de treball: Patrimoni / Conservaci i restauraci / Mercat de lart / Art contemporani / Cermica

Joan Feliu Franch és doctor en història de l’art per la Universitat Jaume I. Especialitzat en els estudis de gestió del patrimoni, ha dirigit el Postgrau en Gestió Cultural de la Universitat Jaume I, d’on és professor. A més ha impartit classes en aquest àmbit en les universitats de València i Alacant, a la Universitat Internacional Valenciana, i en programes sobre estudis llatinoamericans a la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla, la Universitat de Tolosa Le Mirail, la Universitat de Bolonya, la Universitat del Nord de Nicaragua, la Universitat Major San Marcos de Lima, la Universitat Nacional d’Enginyeria de Lima o la Universitat César Vallejo de Trujillo. Ha dirigit la Fundació Cultural Castalia Iuris, dedicada a la difusió del patrimoni; la societat Serveis i Activitats Culturals; Menuda Galeria; Aula Nòmada; Les Aules Espai Cultural Obert, i Marte, Fira Internacional d’Art Contemporani. A més, és investigador del grup de recerca «Història, Iconografia i Art» (HIA) i del Gabinet d’Estudis Turístics (GETUR), i ha desenvolupat una llarga trajectòria com a crític d’art i comissari.

Entre les seves publicacions detaquen els llibres El imaginador de pinturas (Castelló de la Plana, Unaria, 2017), Soundpainting introvertido (Castelló de la Plana, Castalia Iuris, 2011), Itinerarios históricos, artísticos y comerciales (Castelló de la Plana, Universitat Jaume I, 2010), Nòmades en terra d’incerteses. Sobre el arte conceptual (Castelló de la Plana, Castalia Iuris, 2011), Apuntes básicos para la gestión cultural (Castelló de la Plana, Universitat Jaume I, 2009), Historia del retablo cerámico en la Plana de Castelló. Análisis de un recurso patrimonial (Castelló de la Plana, Dávalos Fletcher, 2008), Dinero color azul cobalto (Castelló de la Plana, Universitat Jaume I, 2005), Arte y cultura valenciana (Castelló de la Plana, Universitat Jaume I, 2003), Conservar el devenir, en torno al patrimonio cultural valenciano (Castelló de la Plana, Universitat Jaume I, 2002), Las ciudades y la guerra (Castelló de la Plana, Universitat Jaume I, 2002), Finestres del cel, retaules ceràmics de Castelló (Vinaròs, Ajuntament de Vinaròs, 2002), La arquitectura esmaltada (Onda, Ajuntament d’Onda, 2001), La cerámica arquitectónica de Onda en el siglo xix (Castelló de la Plana, Universitat Jaume I, 2001), i Patrimonio Cultural. Análisis de recursos y gestión turística (Castelló de la Plana, Universitat Jaume I, 1999). 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí