ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2018

Bartolom, Laura
El Far dEmpord (Alt Empord), 14 de juny de 1976

Àrees de treball: Art romnic / Escultura romnica / Art del segle xx / Escultura romnica / Escultura del segle xx

Laura Bartolomé Roviras és doctora en història de l’art. L’any 2010 va presentar la tesi doctoral titulada Presència i context del mestre del timpà de Cabestany, que va obtenir la qualificació d’excel·lent cum laude i la menció específica de doctor europeu a la Universitat de Barcelona.

Durant el període predoctoral va guanyar una beca d’estudis per a investigadors estrangers de l’Escola Normal Superior de Pisa (2007-2008). En aquest marc, va desenvolupar un projecte que aprofundeix en la relació de l’escultura funerària de l’antiguitat tardana i els escultors toscans del segle xii, entre els quals identifica el Mestre del timpà de Cabestany. Després, va ser membre de l’equip de recerca i redacció de l’Enciclopedia del románico de la Fundación Santa María la Real, en col·laboració amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya (2008-2009) i coordinadora del projecte d’investigació Magistri Cataloniae MICINN HAR2011-23051 de la Universitat Autònoma de Barcelona (2012-2014).
  Ha participat en congressos i simposis internacionals, com ara el X Congreso Internacional de Estudios Jacobeos (2010), el I Convegni di Parma (2011), el XX Symposium of the International Research Center for Late Antiquity and Middle Ages (2013), el I Simposi Magistri Cataloniae (2014) i The Best in Heritage-Imagines (2016). També ha fet conferències al St Catharine’s College de Cambridge, a l’Escola d’Estudis Superiors en Ciències Socials de París, a l’Escola Normal Superior de Pisa, a la Universitat Paul-Valéry Montpeller 3, a la Universitat de Tolosa - Jean Jaurès, a la Universitar de Perpinyà Via Domitia i a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada, entre d’altres. És autora de nombrosos articles i capítols de llibre i de catàlegs d’exposició relacionats amb l’art medieval, modern i contemporani.
  Es va iniciar en l’art contemporani a la Galeria Manuel Barbié de Barcelona (2004-2006) i posteriorment va ser coordinadora d’exposicions de la col·lecció d’art contemporani de la Fundació La Caixa (2010). També ha exercit com a professora associada del grau en fotografia i creació digital del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la Universitat Politècnica de Catalunya (2006-2013). L’any 2011 va començar a treballar com a investigadora i coordinadora de projectes al Centre d’Estudis Dalinians de Figueres. Actualment, és curadora de la Fundació Gala-Salvador Dalí, comissària d’exposicions i responsable del catàleg raonat d’escultura i d’obra tridimensional de Salvador Dalí. 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí