ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 16/06/2017

Molins Nubiola, Miquel
Barcelona, 1953

Àrees de treball: Crtica dart / Pintura del segle xx

Miquel Molins Nubiola és professor titular d’història i teoria de l’art contemporani al Departament d’Art i Musicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on es doctorà amb la tesi Feliu Elias. Una contribució a la història de la crítica d’art a Catalunya, publicada en microforma per la UAB l’any 1987. Ha escrit sobre aquest personatge al catàleg de l’antològica Feliu Elias, Apa (Museu d’Art Modern, Barcelona, 1986), a Revista de Catalunya (Barcelona, 1986), i a Serra d’Or (Barcelona, 1998). Ha publicat «La vigència del realisme en la pintura catalana del primer terç del segle xx», a Ve. Congrés Espanyol d’Història de l’Art: Barcelona (Barcelona, Marzo 80, 1987) i una monografia sobre Édouard Manet (Madrid, Dolmen, 2000).

Ha estat professor a les escoles Eina i Massana i ha participat en el Màster Metròpolis de la Universitat Politècnica de Catalunya. L’any 1994 fou professor convidat al Departament d’Història, Teoria i Crítica d’Art de l’Escola de l’Institut d’Art de Chicago.
  Fou director del Museu d’Art Contemporani de Barcelona des del 1995 fins al 1998. Ha comissariat diverses exposicions, entre les quals destaquen «Figuració de l’espai» (1989-1990) i «Formes de la dissensió» (1991), a l’Espai 13 de la Fundació Miró de Barcelona. Actualment, també és president de la Fundació Banc Sabadell i de la Fundació Banco Herrero. 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí