ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2018

Castanyer Angelet, Xavier
Breda (Selva), 1967

Àrees de treball: Noucentisme / Art del segle xx / Cermica / Arts grfiques / Patrimoni / Museologia / Museografia

Xavier Castanyer Angelet és doctor en història de l’art per la Universitat de Girona amb la tesi La projecció d’un ideal estètic durant el Noucentisme. Josep Aragay i Blanchar (1889-1973) (Premi Extraordinari de Doctorat 2011). Ha estat professor associat de la Universitat de Girona i del Màster d’Estudis Catalans de la Universitat Oberta de Catalunya. És membre del grup de recerca Teories de l’Art Contemporani de la Universitat de Girona. És director del Museu Municipal Josep Aragay.

Ha centrat el seu objecte de recerca en el període del Noucentisme i de forma específica en l’artista i teoritzador de l’art Josep Aragay, a qui ha dedicat diversos estudis, articles, conferències, simposis i exposicions. Cal destacar, en aquest sentit, la publicació del llibre Josep Aragay, artista i teòric del Noucentisme (Barcelona, Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2012) i l’edició del Diari de viatge a Itàlia del pintor Josep Aragay 1916-1917 (Barcelona, Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2013), entre altres llibres i catàlegs.
  Una altra de les seves aportacions es concreta en la recerca, l’estudi i la divulgació del nostre patrimoni històric, artístic i humà. En aquest àmbit, ha col·laborat en diverses obres col·lectives i revistes, i és autor i coautor de diferents volums, com ara Breda, entorn i patrimoni (Girona, Competium, 2005) o L’Abans. Recull gràfic de Breda 1870-1979 (Barcelona, Efadós, 2017).
  En el camp de la literatura infantil i juvenil, és autor d’uns quants llibres per a nois i noies que, gairebé sempre, combinen la història i la ficció. 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí