ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 10/10/2016

Gueilburt Talmazan, Luis
Buenos Aires (Argentina), 12 de setembre de 1950

Àrees de treball: Arquitectura del segle xix / Arquitectura del segle xx / Cermica / Gaudinisme / Conservaci i restauraci / Arts del ferro / Escultura del segle xx / Mercat de lart / Modernisme / Patrimoni

Luis Gueilburt Talmazan realitza com a escultor exposicions individuals i col·lectives, així com escultures monumentals. Moltes de les seves peces es troben en col·leccions privades i públiques de l’Estat espanyol, el Japó, l’Argentina, Mèxic, Guatemala, Equador i Perú.
  Va rebre el Premi Surbisa de disseny escultòric de l’Ajuntament de Bilbao i és autor d’algunes escultures públiques, com ara Euclidiana o Los cuatro elementos, al parc de les Corts (Barcelona), l’escultura monumental parc de Can Mulà (Mollet del Vallès) i l’obra escultòrica monumental Cintas, a la Universitat de Keio, campus Shin Kawasaki (Tòquio, Japó). La seva dedicació a l’escultura ha estat sempre compartida amb l’estudi de l’obra d’Antoni Gaudí i dels seus col·laboradors, així com de la seva època. Des del 1997 és professor convidat per la Universitat Politècnica de Catalunya per la realització d’un curs monogràfic sobre la vida i l’obra d’Antoni Gaudí. Des del 1998 és responsable de la línia d’investigació Gaudí i el Modernisme català. L’estil arquitectònic i artístic de 1900, de la Universitat Politècnica de Catalunya.
  Des del 1980 ha participat en cursos, conferències, seminaris, jornades i congressos de diverses universitats i fòrums sobre Antoni Gaudí a l’Estat espanyol, França, els EUA, Mèxic, Itàlia i l’Argentina. Des del 1994 ha organitzat les Jornades Internacionals d’Estudis Gaudinistes. Entre els anys 1993 i 2003 va dirigir el Centre de Estudis Gaudinistes. L’any 2003 va participar en la creació del Taller Gaudí de l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona (EPSEB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), del qual és director acadèmic. Així mateix, és col·laborador de l’Arxiu de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya (UPC). Va ser nomenat coordinador de la Fundació Melilla Ciudad Monumental para Redes Europeas, del Réseau Art Nouveau Network i de l’Alliance de Villes Européennes de Culture (AVEC).

Ha publicat diversos articles i llibres sobre l’art i la tècnica d’Antoni Gaudí, entre els quals destaquen Gaudí y el Registro de la Propiedad (Institut Gaudí de la Construcció, 2003); amb Àlex Sánchez Vidiella, Design de fer forgé (Atrium, 2009); amb Àlex Sánchez Vidiella, Hierro y forja. Wrought iron design (ReditarLibros, 2009); amb Àlex Sánchez Vidiella, Il ferro battuto aplicazioni contemporanee (Logos, 2009); amb Giulio Pane, Attualità di Antoni Gaudí (EdizioniClean, 2008); amb Marisa García Vergara, Obradores - Obradoiros Gaudí (Centro de Artesanía y Diseño Inludes / Diputación Provincial de Lugo, 2006); «Tradición y modernidad. La cerámica en el Modernismo», a Actas del IX Congreso Anual de la Asociación de Ceramología. Esplugues de Llobregat 2004 (Universitat de Barcelona, 2006); V Jornades Internacionals d’Estudis Gaudinistes, Gaudí i el Modernisme (Centre d’Estudis Gaudinistes, 1999); IX Jornades Internacionals d’Estudis Gaudinistes. Gaudí a Mallorca (juny 2002) (Centre d’Estudis Gaudinistes, 2002); Gaudí en Madrid. Ciclo de mesas redondas. Madrid, abril-mayo de 2002 (Fundación Independiente, 2002); Gaudí àlbum (Pòrtic / Enciclopèdia Catalana, 2002); amb Carmen Barranco, Benet Meca, Laura Ortis, Colegio de las Teresianas, de Gaudí. Historia y arquitectura (Santa Teresa de Jesús, 2002); amb Maria Antonia Casanovas i Joan Bassegoda, La cerámica en la obra de Gaudí (Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona, 2002), i Los ladrillos de Gaudí / Red Brick Museum Maizuru (Kyoto, Red Brick Museum, 1995), catàleg de l’exposició realitzada en aquest museu l’any 1995. A banda d’aquests llibres, ha publicat articles en diferents mitjans.

Es pot completar aquesta informació a:
  — Taller de Escultura Luis Gueilburt



 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí