Com a investigador, s’ha especialitzat en la història de l’arquitectura del final del segle xviii, del segle xix i la primera meitat del xx, en el patrimoni arquitectònic del món industrial i en l’arquitectura comercial. Ha publicat un estudi monogràfic sobre els mercats de ferro a l’Estat espanyol, L’architecture métallique en Espagne. Les halles au xixè siècle (Perpinyà, Presses Universitaires, 2004), publicat també en edició en espanyol (Madrid, Real Academia de Ingeniería, 2006). Ha codirigit l’edició de les actes dels col·loquis E. Castaner Munoz i N. Marty (ed.), Histoire et patrimoine des sociétés industrielles Languedoc-Roussillon. Catalogne (Perpinyà, Presses Universitaires, 2007) i E. Castaner Munoz, T. Creixell, T. Sala (ed.), La casa i l’art. Espais interiors, segles xviii-xxi (Barcelona, Universitat de Barcelona, 2007).
En relació amb el patrimoni arquitectònic industrial i comercial del món agroalimentari, ha participat a l’obra col·lectiva Fer ciutat a través dels mercats. Europa segles xix i xx (Barcelona, Museu d’Història de la Ciutat, 2010) i al I Col·loqui Internacional de Patrimoni Agroalimentari Patrimoine de l’Industrie Agroalimentaire. Paysages, usages et images, organitzat a Reims el 2007 pel Comité d’Information et de Liaison pour l’Archéologie (Reims, Association pour le Patrimoine Industriel de Champagne-Ardenne, 2011).
Ha investigat també sobre els mecanismes de circulació i de recepció de models en l’arquitectura del món contemporani. Sobre aquesta qüestió, ha publicat un ampli estudi sobre l’arquitectura de Perpinyà, Modernité et identité dans l’architecture de Perpignan (1848-1939) (Perpinyà, Trabucaire, 2014); una monografia, Perpignan 1848-1939. La cité et les architectes (Lió, Inventaire du Patrimoine / Lieux Dits, 2013), i un article sobre «La Maison de l’Américaine de l’architecte Claudius Trénet» (París, Livraisons d’Histoire de l’Architecture, 2004). Dins aquesta mateixa línia ha estudiat l’arquitectura catalana i ha participat a la publicació col·lectiva, dirigida per B. Toulier i F. Loyer, Le régionalisme. Architecture et identité (París, Monum / Éditions du Patrimone, 2001), l’arquitectura espanyola contemporània des del punt de vista de la producció, de manera que ha participat a l’obra L’art espagnol (París, Flammarion, 2001), i el periodisme d’arquitectura, amb publicacions com ara «Les revues d’architecture en Espagne au xix siècle» (Revue de l’Art, París, 1990).
També ha dedicat estudis a l’arquitectura de la Il·lustració a Aquitània o al Rosselló que han donat lloc a publicacions al Bulletin Monumental (París, 2006) i als Annales du Centre Ledoux de la Universitat de París I (Bordeus, 2011). Ha estat investigador convidat a la Casa de Velázquez (Madrid, 1989) i a l’Institut Nacional d’Història de l’Art (París, 2008). És cap del projecte d’investigació ALIGRAD de la UPVD, dedicat a l’estudi dels espais de la gran distribució alimentària a França (2014-2015), i ha estat investigador dels projectes TRATSO —Trajectoires des Aires Touristiques dans le Grand Sud-Ouest français— (Maison des Sciences de l’Homme d’Aquitaine, 2012-2015); HISPANICARTEXHIBITIONS —Exposicions, col·leccionisme i diplomàcia— (Universitat de Barcelona, 2010-2013), i PAMMI —Patrimoni Audiovisual, Mass-Media i Il·lustració— (Universitat de les Illes Balears, 2010-2013). |