ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2018

Llobet Portella, Josep M.
Cervera (Segarra), 1940

Àrees de treball: Art romnic / Art gtic / Art modern / Numismtica i medallstica / Historiografia

Josep Maria Llobet Portella és doctor en història per la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED). És coordinador de la Facultat de Geografia i Història del Centre Associat de la UNED de Cervera, on imparteix, entre altres assignatures, història antiga i història medieval a la llicenciatura d’història de l’art. Fou membre del Patronat Duran i Sanpere des que es va fundar, l’any 1988, fins a la seva dissoluci lany 2014, institució que regla el Museu Comarcal de Cervera, i, des de l’any 2000, és acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

Com a investigador, s’ha especialitzat, dins el camp de la història de l’art, en l’estudi i transcripció de la documentació relacionada amb els retaules (pintura i escultura), l’orfebreria, els vitralls i la construcció d’esglésies produïda durant l’edat mitjana i la moderna. Com a resultat d’aquesta recerca, ha publicat el llibre Art cerverí del segle xvi (Lleida, Virgili & Pagès, 1990) i una vuitantena d’articles en diverses publicacions: Acta Numismtica, Aplec de Treballs, Butlletí de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, Butlletí del Museu Nacional d’Art de Catalunya, Miscel·lània Cerverina, Palestra Universitària, Seu Vella i Urtx, entre d’altres. Ha participat en diversos congressos i trobades sobre la història de l’art i va fer la transcripció de cent setze documents cerverins destinada al Corpus Vitrearum Medii Aevi. 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí