ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 10/10/2016

Alcaide Delgado, Jos Luis
Valncia, 21 de juny de 1953

Àrees de treball: Pintura del segle xix / Pintura del segle xx / Arts grfiques / Cartellisme / Cinema / Fotografia

José Luis Alcaide Delgado és doctor en història de l’art per la Universitat de València. Procedent de l’àmbit de l’ensenyament mitjà, una beca d’investigació de la Generalitat Valenciana li va facilitar l’ingrés a la Facultat de Geografia i Història, on després de vint anys d’exercici va concloure l’etapa docent com a professor titular.

Jubilat però actualment en actiu, el seu interès investigador s’ha centrat en la pintura i l’obra gràfica contemporània, i en destaca la relativa a artistes valencians: Pinazo Camarlench, Sorolla, Sala, Cecilio Pla, Navarro Llorens, Verd, Tuset, José Mongrell (als cartells del qual va prestar atenció especial el 2001), Ramón Stolz, José Estruch, el dibuixant González Martí i Genaro Lahuerta, entre d’altres, si bé la fotografia i el cinema tampoc han estat alienes a la seva tasca, com es pot veure a «La aldea maldita y la cultura fin de siglo» (Ars Longa, València, 2004). Aquesta tasca l’ha portat a intervenir en publicacions especialitzades, realitzar treballs per a museus i participar en el comissariat i la redacció de catàlegs d’exposició, alguns dels quals es poden considerar obres pioneres en l’estudi de la il·lustració i el cartellisme autòctons, com ara Del Modernismo al art déco. La ilustración gráfica en Valencia (València, Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, 1991).
  Entre les últimes aportacions, cal destacar Impresionismo valenciano. 1872-1925 (València, Ajuntament de València, 2014) i Antonio Fillol Granell. 1870-1930. Naturalismo radical y Modernismo (València, Ajuntament de València, 2015), que com en tantes altres ocasions va dur a terme amb el seu mestre i company de fatigues, Javier Pérez Rojas. 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí