ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 24/10/2013

Xarrié Poveda, Mireia
Barcelona, 1970

Àrees de treball: Conservació i restauració / Museografia

Mireia Xarrié Poveda inicià el 1988 els estudis de filologia anglogermànica a la Universitat de Barcelona (UB) i es llicencià en història de l’art per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el 1994. Entre l’estiu del 1992 i del 1994 féu pràctiques de conservació i restauració de pintura mural a Suïssa i a Egipte. Del 2006 al 2009 fou alumne del programa de doctorat en informació i documentació en l’era digital de la Facultat de Comunicació de la UAB i la Facultat de Documentació de la UB. Part de la seva recerca fou dirigida des de la Facultat de Traducció de la Universitat Pompeu Fabra. Ha desenvolupat la seva activitat professional en l’àmbit privat. Treballa en la difusió i l’estudi del patrimoni català amb la finalitat de donar-lo a conèixer en l’àmbit internacional.
És membre del Consell Internacional de Museus (ICOM), del Comitè per a la Conservació del Consell Internacional de Museus (ICOM-CC), del Comitè Internacional per a la Documentació (CIDOC), de l’Institut Americà de Conservació (AIC) i de l’American Association of Museums (AAM).
  Els darrers anys s’ha especialitat en llenguatge, així com en conservació i restauració. És l’autora dels tres diccionaris Glossary of art conservation (Barcelona, Balaam, 2005) i del Diccionario de conservación y restauración de obras de arte 1 (A-Z) (Barcelona, Balaam, 2007), els quals es poden consultar en biblioteques com la del Centre Straus per a la Conservació i Estudis Tècnics (Universitat de Harvard), el Museu de Belles Arts de Boston, l’Institut d’Art de Chicago, la Biblioteca Chantry (Oxford), la Biblioteca Britànica (Londres), la Biblioteca d’Art (Berlín) i la Galeria Nacional Finesa (Hèlsinki), entre d’altres. Del 2010 fins al 2012, publicà el primer diccionari en línia multilingüe (català, alemany, neerlandès, anglès, italià, francès i espanyol) d’aquesta disciplina, anomenat TermDoc.

Es pot completar aquesta informació a:
  — Mireia Xarrié (pàgina personal) 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí