ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 24/10/2013

Xarri Poveda, Mireia
Barcelona, 1970

Àrees de treball: Conservaci i restauraci / Museografia

Mireia Xarri Poveda inici el 1988 els estudis de filologia anglogermnica a la Universitat de Barcelona (UB) i es llicenci en histria de lart per la Universitat Autnoma de Barcelona (UAB) el 1994. Entre lestiu del 1992 i del 1994 fu prctiques de conservaci i restauraci de pintura mural a Sussa i a Egipte. Del 2006 al 2009 fou alumne del programa de doctorat en informaci i documentaci en lera digital de la Facultat de Comunicaci de la UAB i la Facultat de Documentaci de la UB. Part de la seva recerca fou dirigida des de la Facultat de Traducci de la Universitat Pompeu Fabra. Ha desenvolupat la seva activitat professional en lmbit privat. Treballa en la difusi i lestudi del patrimoni catal amb la finalitat de donar-lo a conixer en lmbit internacional.
s membre del Consell Internacional de Museus (ICOM), del Comit per a la Conservaci del Consell Internacional de Museus (ICOM-CC), del Comit Internacional per a la Documentaci (CIDOC), de lInstitut Americ de Conservaci (AIC) i de lAmerican Association of Museums (AAM).
  Els darrers anys sha especialitat en llenguatge, aix com en conservaci i restauraci. s lautora dels tres diccionaris Glossary of art conservation (Barcelona, Balaam, 2005) i del Diccionario de conservacin y restauracin de obras de arte 1 (A-Z) (Barcelona, Balaam, 2007), els quals es poden consultar en biblioteques com la del Centre Straus per a la Conservaci i Estudis Tcnics (Universitat de Harvard), el Museu de Belles Arts de Boston, lInstitut dArt de Chicago, la Biblioteca Chantry (Oxford), la Biblioteca Britnica (Londres), la Biblioteca dArt (Berln) i la Galeria Nacional Finesa (Hlsinki), entre daltres. Del 2010 fins al 2012, public el primer diccionari en lnia multilinge (catal, alemany, neerlands, angls, itali, francs i espanyol) daquesta disciplina, anomenat TermDoc.

Es pot completar aquesta informació a:
  — Mireia Xarrié (pàgina personal) 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí