ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2018

Martnez Oliver, Bartomeu
Inca (Mallorca), 8 d'octubre de 1978

Àrees de treball: Arquitectura barroca / Art barroc / Escultura barroca / Pintura del segle xvii

Bartomeu Martínez Oliver és doctor europeu en història de l’art per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de la Calàbria (UNICAL, Sicília) amb la tesi titulada Art i Església a Mallorca a través de les visites pastorals del bisbe Joan Vic i Manrique (1573-1604). Va obtenir el Premi Extraordinari en Història de l’Art per la Universitat de les Illes Balears (2000), el Màster en Anàlisi i Gestió del Patrimoni Històric i Artístic per la UAB (2008) i el Postgrau en Arxivística, Paleografia i Diplomàtica per la Fundación Sánchez Albornoz d’Àvila a Espanya (2002). Ha obtingut tres beques de recerca al llarg de la seva carrera professional, ha estat guardonat en cinc premis d’investigació des de l’any 2009 fins al 2014 amb aproximacions al Renaixement i al Barroc, i s’ha centrat en la retaulística, la pintura, l’escultura, les fonts documentals, els decrets conciliars de Trento, els artífexs i els promotors d’obres d’art religiós.

Ha publicat set llibres individuals, entre els quals destaca la seva tesina centrada en les visites pastorals a Selva de Mallorca (Barcelona, Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2013). Ha participat en sis congressos nacionals i internacionals, entre els quals destaquen algunes investigacions com ara «Poder i patrocini artístic a la catedral de Mallorca durant l’episcopat de Joan Vic i Manrique de Lara (1573-1604) des de l’òptica de les fonts documentals capitulars», a Circulations Artístiques dans la Couronne d’Aragon: le rôle des chapitres cathédraux (xvi-xviii siècles) (Perpinyà, Presses Universitaires de Perpignan, 2014). És membre de la Comissió Diocesana d’Art Sacre i del Patrimoni Cultural de l’Església de Mallorca des del 2013.

Es pot completar aquesta informació a:
  — Biblioteca de la Universitat de les Illes Balears 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí