ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/12/2015

Crisp i Canton, Marta
Terrassa (Valls Occidental), 21 de novembre de 1968

Àrees de treball: Art gtic / Escultura gtica

Marta Crispí i Canton és llicenciada en geografia i història per la Universitat de Barcelona (1991), doctora en història de l’art per la Universitat Autònoma de Barcelona (2001) amb la tesi Iconografia de la Mare de Déu a Catalunya al segle xiv (Imatgeria) i màster en museografia per la Universitat d’Alcalá de Henares. Ha impartit docència a la Universitat Autònoma de Barcelona, a la Universitat de Girona i a la Universitat Internacional de Catalunya.

La seva trajectòria científica s’ha centrat en l’estudi de la iconografia mariana a Catalunya i de l’escultura gòtica catalana. Ha col·laborat en la redacció d’articles per a diversos catàlegs d’exposició com ara Cathalonia. Arte gótico en los siglos xiv-xv (Madrid, 1997), Mallorca gòtica (Barcelona-Palma, 1998-1999) i Maravillas de la España medieval (Lleó, 2000-2001). En aquest sentit, destaquen les aportacions sobre la representació de la Santa Faç de la Mare de Déu a la Corona d’Aragó i l’atribució d’un simbolisme purissimer a aquestes imatges arran de la celebració oficial de la Immaculada Concepció de Maria, decretada pels reis catalanoaragonesos al final del segle xiv (Locus Amoenus, 1996, i Lambard. Estudis d’Art Català, 1997).
  Ha complementat la trajectòria acadèmica amb col·laboracions amb museus i amb l’execució de projectes museogràfics i de divulgació del patrimoni al monestir de Ripoll i al monestir de Sant Joan de les Abadesses. En el marc d’aquest darrer, publicà la monografia El monestir de Sant Joan de les Abadesses (2012).
  És la directora del Màster Universitari en Gestió Cultural de la Universitat Internacional de Catalunya.   

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí