ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/12/2015

Brotons Cap, M. Magdalena
Palma (Mallorca), 11 de mar de 1972

Àrees de treball: Escultura del segle xx / Cinema

Maria Magdalena Brotons Capó és doctora en història de l’art (2005) i professora del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears.

En un primer temps, va centrar la seva investigació en el camp de l’escultura contemporània, la qual va donar com a resultat les publicacions Escultures de Palma (El Far, 2000), L’escultura del segle xx a les Illes Balears (Documenta Balear, 2001) o l’estudi de la col·lecció d’escultura de la Fundació Bartolomé March, publicada al catàleg del Museu, entre d’altres.
  En una segona etapa va treballar el cinema dels orígens, i més concretament el cinema francès, amb publicacions com ara El cinema. Art de la modernitat (Hiperdimensional, 2004). També va publicar la seva tesi doctoral El cine en Francia 1895-1914. Reflejo de la cultura visual de una época (G9, 2015), en la qual fa una anàlisi de la influència de l’art del segle xix i el principi del xx al cinema francès dels orígens. Forma part del projecte d’investigació, desenvolupament i innovació La construcción del imaginario bélico en las actualidades de la Primera Guerra Mundial (2008-2011). 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí