ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2015

Sindreu i Portabella, Roser
Barcelona, 17 de juliol de 1948

Àrees de treball: Art del segle xix / Art del segle xx / Noucentisme / Gravat

Roser Sindreu i Portabella es va graduar en arts aplicades (especialitat en esmalts) a l’Escola Massana el 1971), es va llicenciar en belles arts (especialitat gravat) el 1986 i és doctora en belles arts per la Universitat de Barcelona (1992).

Com a investigadora, s’ha especialitzat en l’art del gravat, l’estampació i la seva tècnica. Ha realitzat el catàleg raonat del pintor i gravador Joaquim Sunyer i Miró (Barcelona, Universitat de Barcelona, 1992). Arran de la seva investigació ha col·laborat en l’exposició «Joaquim Sunyer. La construcció d’una mirada», de la qual ha fet la selecció dels gravats i les litografies, i l’estudi Joaquim Sunyer, gravador, que és el catàleg de l’exposició (Museu d’Art Modern, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona, febrer-abril 1999, i Fundación Cultural MAPFRE Vida, Madrid, maig-juliol 1999).
  Ha col·laborat puntualment amb galeries d’art i col·leccionistes particulars en qüestions d’autoria de gravats de Joaquim Sunyer. 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí