ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2018

Subirachs Burgaya, Judit
Barcelona, 11 de mar de 1959

Àrees de treball: Escultura del segle xix / Escultura del segle xx / Historiografia

Judit Subirachs Burgaya és doctora en història de l’art per la Universitat de Barcelona. Treballà a l’Institut Amatller d’Art Hispànic (1980-1983), sota la direcci de Josep Gudiol Ricart. Va ser coordinadora general del Centre d’Història Contemporània de Catalunya (Departament de Cultura), dirigit per lhistoriador Josep Benet (2001-2004), on treballà com a funcionària del Cos Superior de la Generalitat de Catalunya (1985-2004). Des del 2004 és la conservadora de l’obra del seu pare, lescultor Josep M. Subirachs, i dirigeix lEspai Subirachs, inaugurat lany 2017 a Barcelona. És assessora del Museu de Montserrat. Ha estat membre del consell de redacció de la revista Afers. Fulls de Recerca i Pensament (Catarroja, País Valencià); del Centre d’Estudis Historiogràfics (CEH), secció del Centre d’Estudis Històrics Internacionals (CEHI) de la Universitat de Barcelona, i membre fundadora i del consell de redacció d’El Contemporani. Revista d’Història (Barcelona).

Com a investigadora, s’ha especialitzat en l’escultura del segle xix i començaments del xx i en l’obra de Josep M. Subirachs. És autora, entre altres llibres, de L’escultura del segle xix a Catalunya. Del Romanticisme al Realisme (Barcelona, Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 1995), Escultura moderna i contemporània, amb Joan-Ramon Triadó (Barcelona, L’Isard, 1998), Subirachs a Catalunya. Obra en espais públics (Barcelona, Mediterrània, 2006) i Subirachs a Barcelona (Barcelona, Mediterrània i Ajuntament de Barcelona, 2012).
  Ha participat en congressos i col·loquis o ha donat conferències a Barcelona, Castelló de la Plana, Escaldes-Engordany (Principat d’Andorra), Girona, Igualada, Esplugues de Llobregat, Igualada, Mataró, Molins de Rei, Olot, Rubí, Sabadell, Terrassa, Tona, Vic i Vilanova i la Geltrú. Ha comissariat nombroses exposicions a Barcelona, Escaldes-Engordany (Principat d’Andorra), Mataró, Montserrat, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Boi de Llobregat, Saragossa, Sitges, Terrassa, Tianjin (Xina), Valncia i Vilafranca del Penedès.
  Entre altres obres col·lectives, ha publicat textos a Diccionari Catalunya durant el franquisme, dirigit pel Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona; Diccionario biográfico español, dirigit per la Real Academia de la Historia, i Diccionari d’història eclesiàstica de Catalunya (Generalitat de Catalunya) i Art públic de Barcelona (Ajuntament de Barcelona). Ha col·laborat a publicacions periòdiques, com ara Afers. Fulls de Recerca i Pensament, Avui, El Contemporani, El Propileu, Revista de Catalunya i Serra d’Or, entre d’altres. 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí