ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2015

Ruscalleda i Gallart, Sebasti
Lloret de Mar (Selva), 5 de juliol de 1945

Àrees de treball: Pintura del segle xix / Pintura del segle xx

Sebastià Ruscalleda i Gallart és enginyer industrial per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB), i membre per oposició del cos d’enginyers industrials del Ministeri d’Indústria.
  Al marge de la seva densa carrera professional, que el portà a ser conseller de la Comissió Nacional d’Energia, ha tingut un acusat interès per temes humanístics i ha biografiat personatges com ara Francesc Camprodon i Francesc Piferrer i Montells.

En el camp dels temes historicoartístics, ha esdevingut un dels millors coneixedors de la figura del dibuixant i pintor Joan Llaverias. La seva aportació principal en aquest terreny és, tanmateix, el volum Sorolla a Santa Cristina. Història del quadre «Catalunya» de la Hispanic Society of America de Nova York (Lloret de Mar, Obreria de Santa Cristina, 1993), prologat per Francesc Fontbona, que aclarí per primer cop la temàtica i les circumstàncies de la gestació d’un famosa pintura de Joaquim Sorolla de la qual fins aleshores s’ignorava gairebé tot, qüestió sobre la qual l’autor ha fet diverses conferències i aportacions. El 2002 aparegué una segona edició d’aquest treball revisada i ampliada. 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí