ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2015

Gonzlez Llcer, Jordi
Barcelona, 23 de juny de 1958 - Barcelona, 18 d'abril de 2024

Àrees de treball: Pintura del segle xix / Pintura del segle xx

Jordi González Llàcer era fill de la pintora Teresa Llàcer i germà dels pintors Helena González Llàcer i Àngel González Llàcer. Es va llicenciar en filosofia i lletres (divisió de geografia i història, secció d’art) a la Universitat Autònoma de Barcelona (1983) i es va doctorar en geografia i història (Departament d’Història de l’Art) a la Universitat de Barcelona (1996). El 1996 obtingué el diploma d’anglès com a llengua estrangera (Proficiency in English) a l’Institut d’Estudis Nord-americans de Barcelona.
  Entre els anys 1981 i 1992 treballà per a diferents editorials especialitzades en llibres d’art (Diccionari Ràfols, Àmbit i Electa España). Els anys 1989 i 1990 impartí classes d’història de l’art a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i l’any 1993 ingressà en el cos de professors de la Facultat d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, una tasca docent que exercí fins al 2001.

Va publicar diversos llibres i monografies sobre l’art català dels segles xix i xx, com ara l’àmplia monografia Joaquim Vayreda —en col·laboració amb Jordi À. Carbonell— (Sabadell, Ausa, 1993) o les biografies dels pintors José Nogué Massó 1880-1973 (Barcelona, Edicions Catalanes, 1990) i Joan Serra (Sabadell, Ausa, 2003), així com nombrosos articles en qualitat de corresponsal a Barcelona de la revista Antiquaria, que s’edita a Madrid.
  Entre els anys 1997 i 2008 comissarià diverses exposicions i publicà textos monogràfics i catàlegs sobre els pintors Josep Cusachs, Josep Amat, Jordi Freixas Cortès i Ramon Sanvisens —El Pintor davant l’espill. Els autoretrats de Ramon Sanvisens (Barcelona, Generalitat de Catalunya, 1990)—, així com sobre els dibuixos de Nonell, Xavier Gosé, Opisso, Manolo Hugué, Picasso i Ramon Casas, entre d’altres, que pertanyen a la Fundació Francisco Godia —Del Modernisme a les avantguardes (Barcelona, Fundació la Caixa, 2003).
  Durant els darrers anys es va dedicar intensament al dibuix i a la pintura, modalitats que també va impartir com a professor a l’Escola d’Art Sanvisens de Barcelona. Paral·lelament va desenvolupar una intensa tasca com a conferenciant i director de seminaris d’història de l’art a la Fundació Godia, al Cercle Artístic de Sant Lluc, a la xarxa catalana d’Aules d’Extensió Universitària i a altres entitats i institucions de difusió cultural. 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí