ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2018

Gispert i de Ferrater, Joaquim de
28 d'octubre de 1917

Àrees de treball: Indumentria i arts txtils

Joaquim de Gispert i de Ferrater fou un erudit català. Entre els anys 1846 i 1900 fou soci de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País. També consta com a membre destacat del Centre Excursionista de Catalunya —es va fer soci de la precedent Associaci Catalanista dExcursions Cientfiques el desembre del 1887 o el gener del 1888— i de l’Associació Artístico-Arqueològica Barcelonesa. L’any 1886 fou el secretari, juntament amb Ramon de Soriano, de la Junta Directiva d’aquesta associació, coincidint amb la presidència de Josep Puiggarí.

Entre els anys 1878 i 1896 l’esmentada associació publicà diversos àlbums fotogràfics i estudis monogràfics sobre qüestions artístiques, entre els quals destaca el treball de Joaquim de Gispert, Una nota d’arqueologia cristiana. La indumentària en los crucifixs (Barcelona, Establiment Tipogràfic de Vives i Susany, 1895). Aquesta obra de caràcter monogràfic constitueix un repàs acurat pels diferents tipus i models de vestit que llueixen les imatges del Crucificat, fet des del punt de vista de l’arqueologia cristina, tal com el mateix autor indica en el pròleg i en les conclusions. L’estudi se centra en l’època medieval, tret del darrer capítol, dedicat als segles posteriors.


Rosa Ters

 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí