ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2015

Gil Fernndez, Rodolfo
Puente Genil (Crdova, Andalusia), 1872 - Valncia, 3 de juny de 1938

Àrees de treball: Art del segle xix / Art del segle xx

Rodolfo Gil Fernández fou un polític i periodista andalús. Feu estudis eclesiàstics, inacabats, i estudià a les Universitats de Granada i Madrid, on es doctorà en filosofia i lletres. Gran poliglot, fou professor d’institut. Col·laborà en diversos diaris i revistes andalusos i madrilenys. Membre del Partido Conservador, fou tres vegades diputat provincial per Madrid i governador civil d’Ourense i Tarragona.

Entre els diversos llibres que publicà, destaquen les monografies Agustín Querol (Madrid, Sáenz de Jubera Hermanos, 1910) i Sorolla (Madrid, Sáenz de Jubera Hermanos, 1911), les dues a la col·lecció «Monografías de Arte», volums de divulgació però amb prou informació i làmines. La de l’escultor Querol és el primer estudi que fou dedicat a l’artista i, tot i que no és un catàleg raonat, conté una àmplia relació d’obres de l’artista.

Bibliografia sobre Rodolfo Gil Fernández: Juan Antonio Muñoz Castillo, Frutos de un árbol arrancado (Còrdova, Juan Antonio Muñoz Castillo, 2009).


Francesc Fontbona

 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí