ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2015

Gay Cabrises, Julio
1876 - Barcelona, 2 d'octubre de 1962

Àrees de treball: Pintura del segle xx

Julio Gay fou pèrit mercantil (titulat el 1892) i treballà a la Companyia de Ferrocarrils de Catalunya, de la qual fou secretari. En la seva joventut estigué vinculat a Sevilla.

Com a escriptor publicà a Barcelona, a la postguerra, diversos reculls poètics o de to líric i retòric en espanyol, com ara Vibraciones (1940?), Vibraciones rimadas (1943), Jardín espiritual (1950), Días sin luz. Reflexiones de un ciego circunstancial (1951), El concepto de Dios. Alma y corazón cara a la altura (1954) i Vibraciones poéticas (1959). Tot i que estigué ben relacionat amb gent del món cultural català, com ara les famílies Matheu, Renart o Gomis, i també del Madrid oficial, com ara Federico García Sanchiz, el seu pas pel món literari fou poc sorollós.
  En el camp artístic cal destacar la monografia sobre el pintor P. Casas Abarca (Barcelona, Tipografía La Académica, 1946), interessant —però amb un to anecdòtic—, tot i que Pere Casas Abarca jugà un paper destacat en la vida artística de Barcelona, en el seu vessant més oficial; el prologuista de l’obra, el crític d’art madrileny José Francés, la qualifica d’autobiogràfica, ja que el paper de Gay fou el d’entrevistador del biografiat, i efectivament el llibre està estructurat com una llarga entrevista plantejada amb gran complicitat.


Francesc Fontbona

 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí