ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2015

Dalmases i Bala, Nria de
Barcelona, 27 de mar de 1950 - Barcelona, 26 de mar de 2023

Àrees de treball: Orfebreria / Art gtic

Núria de Dalmases i Balañà va ser doctora en filosofia i lletres per la Universitat de Barcelona i catedràtica d’història de l’art (art medieval) de la mateixa universitat, on va ser directora del Departament corresponent de la Facultat de Geografia.

Va centrar la seva recerca en l’art medieval català i l’orfebreria a la Corona d’Aragó. La seva tesi, Orfebreria catalana medieval. Barcelona 1300-1500, obtingué el Premi Puig i Cadafalch de l’Institut d’Estudis Catalans, que la publicà el 1992. Fou autora de diverses publicacions i nombrosos articles, com ara «Argenteria andorrana: estudi introductori», a Catalogació de l’orfebreria a Andorra. Va fer també estudis monogràfics a catàlegs d’exposicions, com ara «Creu reliquiari de la Vera Creu de Girona», a Mil·lenium. Història i art de l’Església catalana.
  Va formar part del Consell Assessor del Patrimoni de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Barcelona. Des del 1996, era membre numerària de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans. També fou membre del patronat de la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic. 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí