ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 24/10/2013

Capella Molas, Anna
Girona, 1964

Àrees de treball: Art contemporani / ltimes tendncies / Art del segle xx / Museografia / Fotografia

Anna Capella Molas és llicenciada en història de l’art per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en gestió del patrimoni cultural en l’àmbit local per la Universitat de Girona. Ha estat coordinadora d’exposicions, edicions i activitats a la Fundació Espais de Girona (1988-1992) i tècnica de conservació i exposicions del Museu d’Història de la Ciutat de Girona (1993-1998).
  És directora del Museu de l’Empordà de Figueres (des del 1998), és la responsable de la gestió, la col·lecció i la programació d’aquest equipament patrimonial amb una especial dedicació a projectes d’art modern i contemporani.

Com a comissària, adjunta o col·laboradora, ha participat en la major part dels projectes de recerca relacionats amb les exposicions de tesi programades al Museu de l’Empordà, com ara «Dalimitar» (2004), «El país de Dalí» (2004), «Josep Maria Cañellas. Reus, 1856-1902. Photographie des artistes» (2005), «Recto/Verso. La cara oculta de les obres dels museus» (2007), «La Mirada Portabella» (2009) i «El museu com a pretext» (2010).
  Ha dut a terme projectes de comissariat amb artistes catalans com ara Pere Portabella, Perejaume, Eulàlia Valldosera, Yamandú Canosa, Antoni Miralda, Carles Pazos, Evru, Javier Peñafiel, Manuel Saiz, Mabel Palacín o Dora García. Amb autors emergents, ha produït exposicions que s’han mostrat a l’Institut Superior de les Arts de l’Havana, a Cuba (2001), al Museu d’Art d’Imatra, a Finlàndia (2004), a la Vrije Academia de la Haia, als Països Baixos (2006) i al Centro de Arte Joven de la Comunitat de Madrid (2007).
  És membre de la Junta de Qualificació, Valoració i Exportació de Béns del Patrimoni Cultural de Catalunya de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, de la Càtedra d’Art i Cultura Contemporanis de la Universitat de Girona i de la Comissió d’Arts Visuals del Consorci Xarxa Transversal. Ha format part del Comitè Impulsor del Consell de les Arts i de la Cultura de l’Ajuntament de Girona (2000-2008) i del Comitè Impulsor del Centre d’Art de Girona (2005). També ha participat com a membre assessor de subvencions de projectes culturals al Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació (2009) i del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (2011). És membre de l’Associació de Museòlegs de Catalunya.
  Ha publicat en revistes, monografies i catàlegs especialitzats en temes de recerca en l’àmbit local, museografia, art contemporani, últimes tendències i fotografia, i ha participat en cursos i debats com a ponent o moderadora. 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí