ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 24/10/2013

Chilln Domnguez, M. Concepcin
Barcelona, 14 d'agost de 1976

Àrees de treball: Pintura del segle xix / Art del segle xix

María Concepción Chillón Domínguez és doctora en història de l’art per la Universitat Autònoma de Barcelona i és investigadora de l’empresa derivada ACTIO Arte y Ciencia de la Universitat Politècnica de Catalunya des de l’abril del 2011. Aquesta empresa derivada realitza anàlisis de pigmentació molecular no destructiva amb espectroscòpia Raman, la qual aporta informació imprescindible per a la datació d’una obra pictòrica i el seu estudi objectiu.
  Anteriorment va treballar a la galeria Art Petritxol de Barcelona (2000-2007) i va escriure diversos articles d’art a la revista Clío (2001-2003). També va realitzar els informes historicoartístics pertinents per a declarar les esglésies de Santa Maria d’Olost (Osona) i Sant Pere de Sora (Osona) béns culturals d’interès local (2010).

Es va especialitzar en el Realisme català, concretament en la figura de Ramon Martí Alsina, i va escriure la tesi Ramon Martí Alsina (1826-1894). Contrastos de la seva vida a partir d’una documentació inèdita i proposta d’un primer catàleg. Va publicar l’article «Notícies inèdites de l’arxiu familiar de Ramon Martí Alsina (1826-1894)» a la revista científica d’història de l’art Locus Amoenus que edita la Universitat Autònoma de Barcelona (2010) i el text «Dibuixos de Ramon Martí Alsina (1824-1896). La passió del geni desconegut», al catàleg Ramon Martí Alsina (1824-1896). Dibuixos, de l’exposició celebrada al Palau Antiguitats durant el 2011.
  S’ocupa d’estudiar de manera multidisciplinària les obres pictòriques que passen pel laboratori d’espectroscòpia Raman de la Universitat Politècnica de Catalunya i de gestionar-ne la possible catalogació. També participa en la investigació acadèmica, els resultats de la qual són presentats a congressos internacionals, com en la publicació «Raman spectroscopy of yellow pigments used in ceramic artworks of the 16th and 17th centuries» de la qual és coautora, publicada en el Journal Raman of Spectroscopy (2012). 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí