ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització:

Mauro, Ida
Vico Equense (Npols, Itlia), 1980

Àrees de treball: Colleccionisme dart / Art barroc / Art efmer

Ida Mauro és doctora en història de l’art per l’Universitat Autònoma de Barcelona i és investigadora postdoctoral a la Universitat de Barcelona.

S’ha format sota la guia dels professors Tomaso Montanari (Universitat Federico II de Nàpols) i Bonaventura Bassegoda i Hugas, i es dedica a l’estudi de les decoracions festives barroques de la Nàpols virregnal i de la circulació d’obres d’art italianes del segle xvii a Espanya. En particular, investigant la fortuna a Espanya de les obres del pintor napolità Andrea Vaccaro, ha reconstruit el recorregut de la seva sèrie amb «Les Històries de Tobies d’Andrea Vaccaro. De Nàpols al Museu Nacional d’Art de Catalunya» (Butlletí del Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona, 2009), des dels palaus madrilenys del virrei Pedro Antoni d’Aragó i dels comtes d’Altamira fins a les col·leccions catalanes de Sebastián Antón Pascual (1807-1872) i de Josep Estruch i Cumella (1844-1924). Ha coordinat una exposició virtual sobre el mecenatge i col·leccionisme dels virreis de Nàpols dins el marc del projecte europeu ENBaCH (European Network for Baroque Cultural Heritage).
  Estudia les adquisicions i els encàrrecs artístics d’alguns bisbes de diòcesis de patronat reial, actius entre Catalunya i el regne de Nàpols, com ara Benedetto (Benet) di Tocco (1510-1585), bisbe de Lleida, Girona i Vic; Gaspar Cervantes i Gaete (1511-1575), arquebisbe de Salerno i Tarragona, i Giovan Battista Visco (1594-1659), bisbe de Tortosa i Pozzuoli.

Es pot completar aquesta informació a:
  — Ida Mauro (Academia.edu) 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí