ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 22/07/2014

Manonelles Moner, Laia
Lleida, 1976

Àrees de treball: Art contemporani / Teoria de lart

Laia Manonelles Moner és doctora en història de l’art per la Universitat de Barcelona, amb la tesi doctoral L’art d’acció com a teràpia i subversió. Peregrinacions en l’art contemporani. És professora lectora al Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona i ha impartit classes al Màster d’Estudis Xinesos del Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra (2010-2011) i al Departament de Didàctica de les Arts Plàstiques de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (2009-2011). És investigadora associada a l’Escola d’Estudis Orientals i Africans (SOAS) de Londres.

Centra la seva recerca en l’art contemporani, l’art d’acció i l’art experimental a la Xina i és autora de diversos capítols de llibres, articles científics i conferències sobre aquests temes. És autora del llibre Arte experimental en China, conversaciones con artistas (Bellaterra, 2011). Entre les seves publicacions més importants cal destacar els articles «Diasporas and migration flows in Chinese experimental art» (Lu Xun Chinese Studies Center, Bilbao, 2012); «Migración, prácticas artísticas y artivismos» (POLISSEMA. Revista de Letras do ISCAP, Porto, 2012); «Revisiones y reapropiaciones de la historia en el arte experimental en China» (Art in China, Madrid, 2012); «Productividades terapéuticas. La potencialidad del proceso creativo» (Arte, Individuo y Sociedad, Madrid, 2011), i «Arte de acción en China: la producción artística como compromiso» (Inter Asia Papers, Bellaterra, 2009). Ha rebut la beca Rui Clavijo de Casa Àsia per a desenvolupar el projecte de recerca Una aproximació a les dones artistes a la Xina (2009/2010).
  Ha realitzat diverses entrevistes documentades en vídeo a artistes xinesos que s’han mostrat al Museu Artium de Vitòria, al Palau de la Virreina de Barcelona, al Museu Reina Sofia de Madrid, al Centre d’Art i Flamenc de Sevilla i a Casa Àsia de Barcelona i Madrid. Ha coorganitzat «Transart, mostra interdisciplinària d’art a espais públics» (Barcelona, 2004-2005) i ha comissariat l’exposició «Construint la Xina: visions d’una transformació» (Institut d’Estudis Ilerdencs, Lleida, 2010).
  Participa en el grup de recerca GREGA (Grup de Recerca en Estètica General i Antropològica de la Universitat de Barcelona i l’Institut del Teatre, i en el grup de recerca INTERASIA (Interculturalitat a l’Àsia Oriental) de la Universitat Autònoma de Barcelona. És membre del consell de redacció de la revista Matèria.



 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí