ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 22/07/2014

Homet, Marie-Claude
Yvetot (Alta Normandia, Frana), 23 de desembre de 1936

Àrees de treball: Pintura del segle xvii

Marie-Claude Homet va estudiar la llicenciatura i va fer la tesi d’història de l’art a la Universitat d’Aix-Marseille, on fou encarregada de curs. Abans havia fet estudis de dret i de llengües. Va treballar al Centre International d’Estudis Pedagògics de Sèvres i, després, com a documentalista en un liceu parisenc.

Pel seu doctorat en història de l’art escollí treballar sobre el pintor barroc Miquel Serra, tarragoní que va fer tota la carrera a Marsella, conegut a França com Michel Serre. Publicà una part de la seva tesi amb el títol Michel Serre (1658-1733) et la peinture baroque en Provence (Ais de Provença, Edisud, 1987). També ha col·laborat en l’obra d’Henri Wytenhove sobre Reynaud Levieux et la peinture classique en Provence (Ais de Provença, Edisud, 1990). Les seves recerques li han permès participar a col·loquis, com ara «La peinture baroque en Méditerranée de Gênes à Majorque» (Perpinyà, 2006), sota la direcció de Julien Lugand. És encarregada de conferències a la Universitat del Temps Disponible de la Ciotat i continua les seves recerques, en particular sobre un pintor d’Avinyó contemporani de Miquel Serra, Pierre Parrocel (1670-1739). 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí