ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 22/07/2014

Escalas i Llimona, Merc
Barcelona, 25 de febrer de 1944

Àrees de treball: Pintura del segle xix / Pintura del segle xx / Modernisme

Mercè Escalas i Llimona és llicenciada en història general per la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona i llicenciada en filologia catalana, també per la Universitat de Barcelona. En la seva vida professional ha exercit com a professora de batxillerat de llengua i literatura catalana, i ha col·laborat en la formació dels alumnes en les visites culturals d’art dins Catalunya.

Pel que fa a la seva tasca com a investigadora i divulgadora, en acabar els estudis d’història general, va fer un estudi monogràfic sobre l’obra i la vida del pintor Joan Llimona i Bruguera —el seu avi—, i va elaborar per primer cop un catàleg de la seva pintura. Es va publicar Josep Llimona y Joan Llimona. Vida i obra, juntament amb Josep M. Infiesta Monterde i Manuela Monedero, als quals correspon l’estudi sobre l’escultor Josep Llimona, germà del pintor (Barcelona, Nuevo Arte Thor, 1977). Posteriorment, ha continuat la catalogació d’algunes obres que ha pogut conèixer posteriorment a la publicació del llibre. És també dipositària de documentació sobre la il·lustradora Mercè Llimona i Raymat, sobre la qual ha iniciat un treball sobre alguns aspectes poc estudiats de la seva obra. 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí