ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 22/07/2014

Butt, Licia
Palerm (Itlia), 1973

Àrees de treball: Pintura gtica / Escultura gtica / Literatura artstica

Licia Buttà és doctora en història de l’art medieval per la Universitat de Barcelona. És llicenciada en lletres clàssiques per la Universitat de Palerm i especialitzada en arqueologia i història de l’art per la Universitat de Siena. Des del 2010 és professora agregada del Departament d’Història de l’Art de la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, on imparteix classes des del 2005.
  A partir dels estudis duts a terme per a la realització de la seva tesi de llicenciatura, Relazioni e intercambi tra la pittura siciliana e la pittura catalana nel xiv secolo, i de la seva tesi doctoral, Il Maestro di santa Maria di Siracusa e alcuni problema di pittura gotica siciliana (Premi Extraordinari de la Universitat de Barcelona, 2004), ha centrat la seva recerca en qüestions de migracions de models iconogràfics i de patrons estilístics a la Mediterrània de l’edat mitjana.
  Des del 1999 fins al 2012 ha estat membre del grup de recerca consolidat Emac Romànic i Gòtic (Exportació i Migracions de l’Art Català Romànic i Gòtic) de la Universitat de Barcelona, dirigit per la doctora Rosa Alcoy. En el marc de l’activitat duta a terme per aquest grup, ha contribuït a la realització d’una base de dades sobre pintura medieval catalana conservada a l’estranger i ha col·laborat en nombroses publicacions sobre pintura i escultura gòtiques catalanes, entre les quals destaquen els seus articles als volums dedicats a la pintura i l’escultura de la col·lecció «L’Art Gòtic a Catalunya» (Enciclopèdia Catalana, 2005-2007).
  Ha estat membre del comitè científic i organitzador dels simposis internacionals Trecento en obres. Art de Catalunya i art d’Europa al segle xiv (2007) i Contextos 1200-1400. Art de Catalunya i art d’Europa meridional en dos canvis de segle (2009). Des del 2012 és membre del grup de recerca interdisciplinari consolidat LAiREM. Literatura, Art i Representació a la llarga Edat Mitjana, de la Universitat Rovira i Virgili, dirigit pel doctor Francesc Massip. Des del 2011 coordina a més el grup de recerca ICONODANZA. Literatura, representación y danza, els objectius del qual se centren en l’estudi de la dansa a l’edat mitjana, els seus significats al·legòrics i les seves representacions, amb especial atenció al context català.

És autora del llibre La pittura tardogotica in Sicilia (2008) i editora del vol. Narrazione, exempla, retorica. Studi sull’iconografia dei soffitti dipinti nel Medioevo Mediterraneo (2013). També ha publicat articles a llibres, catàlegs d’exposicions i revistes especialitzades, com ara Ricerche di Storia dell’Arte, Storia dell'Arte, Paragone i Matèria.



 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí