ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 16/10/2018

Babiano i Snchez, Eloi
Vila de Grcia (actualment, Barcelona), 1956 - Barcelona, 10 de febrer de 2015

Àrees de treball: Arquitectura del segle xix / Urbanisme

Eloi Babiano i Sànchez és historiador (Universitat de Barcelona) i, actualment, és president del Taller d’Història de Gràcia Centre d’Estudis. Forma part de la Comissió del Tricentenari de l’Ajuntament de Barcelona i és membre del Grup de Nomenclàtor de la Vila de Gràcia.
  És autor i coautor de diverses exposicions impulsades des del Taller d’Història de Gràcia, a més de conferenciant i promotor cultural. Durant un curs, va ser professor de taller de ràdio a l’Escola Sant Josep, de Gràcia. Al llarg de vuit anys va fer programes de ràdio a Ràdio Sant Boi i Ràdio Gràcia.

Com a investigador, ha publicat els títols següents: Petit diccionari de Sant Boi, conjuntament amb Ferran Cobo (Tarragona, El Mèdol, 1995); De l’ermita de La Salut al Park Güell, 140 anys d’història (Barcelona, Taller d’Història de Gràcia, 2003); Antoni Rovira i Trias. Arquitecte de Barcelona (Barcelona, Ajuntament de Barcelona i Viena Edicions, 2008); Mútua de Propietaris, 175 anys assegurant edificis (Barcelona, Clipmédia i Mútua de Propietaris, 2010); Esbart Lluís Millet. 50 anys d’història (Barcelona, Esbart Lluís Millet, 2012); Baldiri Reixac, l’escola del Park Güell (Barcelona, DeBarris, 2013); L’Abans de Gràcia, conjuntament amb J. M. Contel (Barcelona, Efadós, 2013); Ales al cel (Marià Foyé i Ràfols, 1903-1937) (Barcelona, Publicacions de l’Abadia de Montserrat), previst per principis de 2014.
  Ha estat col·laborador de l’Enciclopèdia de Barcelona. A través del Taller d’Història de Gràcia, va col·laborar amb altres entitats amb l’homenatge a Enric Moles i Ormella, químic gracienc a qui se li dediquen conferències, llibres, tertúlies, articles i la inauguració d’una placa al carrer on va néixer. Ha editat nombrosos articles a la revista Camèlies i ha col·laborat a Des del Nord (Lluïsos de Gràcia) i al quadernet d’història local col·leccionable El teu Comerç (Federació d’Associacions de Comerciants de Gràcia). Amb aquesta darrera associació, ha col·laborat en la col·lecció històrica de cromos basada en el fons fotogràfic de Josep Barrillón i Paradell. 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí