ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 22/07/2014

Bancells i Maes, Consol
Barcelona, 10 de desembre de 1959

Àrees de treball: Art del segle xix / Art del segle xx / Modernisme / Noucentisme / Arquitectura del segle xix / Arquitectura del segle xx / Cermica / Vidre / Arts del ferro / Arts decoratives

Consol Bancells i Mañes és llicenciada amb grau en història de l’art per la Universitat de Barcelona, fotògrafa i documentalista. Com a investigadora, s’ha especialitzat en l’art de finals del segle xix i començaments del xx. En concret, en les arts decoratives aplicades a l’arquitectura modernista i en els comerços històrics de Catalunya.

És autora i fotògrafa dels llibres Sant Pau. Hospital Modernista (Barcelona, Nou Art Thor, 1988), El Modernisme a Mallorca (Barcelona, Nou Art Thor, 1989), El Modernisme a l’Eixample de Barcelona (Barcelona, Nou Art Thor, 1991), Bars i restaurants modernistes de Barcelona (Barcelona, Edicions 62, 2010) i Barcelona Modernisme Domèstic (Barcelona, Ajuntament de Barcelona, 2012).
  És fotògrafa del llibre Farmàcies modernistes de Barcelona (Barcelona, Àmbit, 2006) i coordinadora del llibre Farmàcies històriques de Catalunya (Barcelona, Angle, 2007). És fotògrafa dels llibres Botigues històriques de Catalunya (Barcelona, Angle, 2006), Barcelona. Botigues amb encant (Barcelona, Angle, 2007), El Modernisme (Barcelona, Angle, 2008), Ignasi Oms i Ponsa. Arquitecte (Barcelona, Angle, 2009), Barcelona il·lustrada. La ciutat del segle xviii (Barcelona, Institut Municipal de Paisatge Urbà, 2009) i Joies del Modernisme català (Barcelona, Gran Enciclopèdia Catalana, 2011).
  Col·labora com a historiadora i fotògrafa a publicacions com ara Sant Pau, Butlletí Informatiu de Ceràmica, Vox, Espais, ON, Magazine de la Vanguardia, El Periódico de Catalunya, Jano i Descobrir Catalunya. També col·labora com a historiadora i fotògrafa a les exposicions «L’Eixample Jordià» (Ajuntament de Barcelona, Casa Golferichs, districte de l’Eixample de Barcelona, abril-maig 1990), «El Quadrat d’Or» (Ajuntament de Barcelona, Centre de la Barcelona Modernista, La Pedrera, juny-novembre 1990), «L’arquitectura nova de Manuel Sayrach. L’arquitecte de la Torre dels Dimonis» (Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, sala d’exposicions del Palau Falguera, Sant Feliu de Llobregat, maig-juliol 2011), «La ciutat de Sagnier. Modernista, eclèctica i monumental» (Obra Social La Caixa, Tarragona, abril-agost 2011; Barcelona, setembre 2011 - gener 2012).

Es pot completar aquesta informació a:
  — Arxiu Fotogràfic Consol Bancells 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí