ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 24/10/2013

Ricom Vallhonrat, Rosa Maria
Tarragona, 1954

Àrees de treball: Art del segle xx / Art contemporani / Museografia

Rosa Maria Ricomà Vallhonrat és llicenciada en filosofia i lletres per la Universitat de Barcelona el 1976, i obtingué el diploma d’estudis avançats a la Universitat Rovira i Virgili el 2002. La seva formació postuniversitària s’ha dirigit vers la museologia i la gestió cultural.
  Des del 1996 és directora del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, tasca que comparteix, des del curs 2004-2005, amb la de professora associada de la Universitat Rovira i Virgili, on imparteix assignatures de museologia i interpretació del patrimoni. És directora de la col·lecció de llibres d’art «Tamarit», que publica la Diputació de Tarragona en coedició amb Viena Serveis Editorials.

Ha publicat diversos treballs en relació amb els fons del Museu d’Art Modern, com ara els referents a l’obra de Santiago Costa i Vaqué, Julio Antonio, Josep Sancho Piqué i Lluís M. Saumells. Ha realitzat estudis d’artistes contemporanis, com ara Jaume Solé, Josep Sala, Mariano Rubio, Josep M. Rosselló, Joan Ódena, Pere Calderó i Iago Pericot, entre d’altres. També ha escrit diversos articles sobre el patrimoni artístic i cultural de les comarques de Tarragona en publicacions d’àmbit local i comarcal. 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí