ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 24/10/2013

Barniol Lpez, Montserrat
Gironella (Bergued), 1982

Àrees de treball: Art gtic / Pintura gtica / Escultura gtica / Orfebreria

Montserrat Barniol López es va llicenciar en història de l’art per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l’any 2004 i va obtenir el Premi Extraordinari de Llicenciatura. Dos anys després, va obtenir el diploma d’estudis avançats i, des del novembre del 2013, és doctora en història de l’art. Ha estat becària predoctoral al Departament d’Art i Museologia de la UAB, on ha impartit docència. L’any 2007 va realitzar una estada de recerca al Centre d’Estudis Superiors de Civilització Medieval de Poitiers (CÉSCM). Igualment, ha treballat en la redacció dels volums de Barcelona i de Lleida de l’Enciclopedia del románico de la Fundación Santa María la Real.

Ha participat en diversos projectes de recerca i col·labora amb el projecte Magistri Cataloniae. Artistes, patrons i públic: Catalunya i el Mediterrani (s. xi-xv). La seva tasca investigadora s’ha centrat, sobretot, en l’estudi de l’art gòtic català i, d’una manera especial, en la iconografia hagiogràfica. Fruit de la seva recerca, ha publicat articles en diverses revistes especialitzades i ha participat en congressos. Ha coeditat el llibre Bella i solemne. La creu gòtica dels Sants Màrtirs i la Cardona del seu temps (Cardona, Ajuntament de Cardona, 2010). 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí